Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 33°C Még több cikk.

24 éves vagyok - lekéstem valamiről?

Huszonnégy évesen, hátam mögött két tanfolyammal, két nyelvvizsgával diploma előtt állok. Több velem egykorú csoportársam már biztos állással rendelkezik, a diploma kézhez kapása csak részletkérdés számukra. Későn kezdem el a karrierépítést, mikorra lehet reális esélyem karrierem kibontakoztatására és mikorra lehetek pályám csúcsán?
G. Tímea

Nem kell attól tartania, hogy bármiről is lekésett. Elméletem szerint az életpálya-tervezéshez hét karrier-periódus kapcsolódik. Az első szakasz a 16-18 éves kor közé esik: ilyenkor alakulnak ki az alapvető karrier döntések. Ezen időszakban kell a fiatalembernek eldöntenie, hogy a három lehetősége közül melyiket válassza: továbbtanul a felsőoktatásban, munkába áll vagy vállalkozásba fog. A befolyásolás minden szándéka nélkül, én inkább a továbbtanulást javaslom, hacsak az illető pályáját nem a családi vállakozásban folytatja vagy nincs feltétlenül szüksége az azonnali pénzkeresésre. A második periódust 18-24 év közé lehet helyezni: ez a karrier előkészítésének időszaka. Kora alapján ön is ebbe a csoportba tartozik. Korai alkalmazotti vagy vállakozói karrier esetén itt kell meghozni a továbbképzésre esetleg pályamódosításra vonatkozó döntéseket. A főiskola vagy az egyetem utolsó két évében már tanácsos részt venni az állsábörzéken, érdeklődni vállalatoknál. Ön ugyan egy kicsit későn kapott észbe, de még mindig nem késő!

Kezdeti karrierről 24-30 éves korban beszélhetünk. Ezen időszakban az ember választ magának munkahelyi mentort vagy szponzort, aki bevezeti a munkahelyi kapcsolatrendszerbe, a szakma rejtelmeibe, kap tőle egy-egy komolyabb megbízást... A karrier építése, illetve kibontakoztatása 30-38 éves korra tehető. Az illető először kap önálló feladatot vagy vezetői beosztást. Nehéz dilemma: óriási megterhelés a munkában, ugyanakkor a kisgyermekek ilyenkor igénylik a legtöbb velük tölthető időt... Az embrek általában 38-45 évesen érnek el pályájuk csúcsára. Talán ez az utolsó olyan időszak amikor még könnyebben tud váltani és új kihívásoknak megfelelni. A követkekő periódusban, 45-55 éves korban igyekszik stabilizálni jelenlegi munkahelyzetét; már nem ugrál az állások között, szinte már csak a anyugdíjat várja. A nyugdíj előtt, 55-65 éves korban elérkeztünk az utolsó életpályaszakaszhoz.
Kedves levélíró, láthatja: még nem késett le semmiről, de itt az ideje, hogy tudatosan elkezdje építeni karrierjét.

Pintér Zsolt fejvadász és karrierszakértő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apadnak a területfejlesztési alapok

Egyetlen fillér sem lesz a területfejlesztési tanácsok alapjaiban jövőre, ha az Országgyűlés jelenlegi formájában fogadja el a költségvetési törvényt. Ez nagy érvágás lenne az önkormányzatoknak: a megyéből több mint százan 562 millió forintot kaptak idén a három kalapból. Ha a számok nem emelkednek, az azt jelenti, jövőre ezeket a pályázatokat ki sem írhatják a tanácsok. Tovább olvasom