Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

25 éve tüntet egy japán férfi egykori elbocsátása ellen

Huszonöt esztendeje minden reggel tüntet volt munkahelye előtt Japánban egy elbocsátott gyári alkalmazott. A most 58 esztendős Tanaka Tecu azóta, hogy 1981. június 29-én felmondtak neki az OKI konszern elektronikai vállalatánál, minden reggel nyolc órakor megjelenik - kezében gitárral - a gyár bejárata előtt, és fél órán keresztül maga költötte békedalokat énekel - írta a Japan Times című lap.
Negyedszázada a gyár azért vált meg Tanakától, mert nem volt hajlandó áthelyezését sem elfogadni, mert azt nem tartotta összeegyeztethetőnek azzal, hogy ő már a hetvenes évek óta harcolt kollégáinak elbocsátása ellen.

Azóta, hogy végül őt is elbocsátották, Tanaka azt követeli, hogy egykori munkaadója ismerje be: bosszúhadjáratot folytatott ellene és az őt támogatók kis csoportja ellen. Követeli továbbá a diszkriminációmentes menedzsmentpolitika bevezetését, és azt, hogy vegyék vissza munkahelyére, mert így személyesen tudná ellenőrizni az általa javasolt politika betartását. Volt vállalata azonban a japán legfelsőbb bíróság döntésére hivatkozik, amely szerint Tanaka elbocsátási eljárása minden vonatkozásban jogszerű volt.

Tanaka dalai túléltek három gyárigazgatót és 13 japán miniszterelnököt. Tiltakozása egyike az eddigi leghosszabb egyszemélyes kampányoknak a japán történelemben. A nős férfi, két gyermek apja, zeneoktatással keresi kenyerét, és évek kemény munkájával megtanult angolul. Egy ausztrál producer jelenleg dokumentumfilmet készít róla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom