Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

2,6 milliárdos támogatás megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

A kabinet egy uniós program segítségével arra biztosított forrást a vállalkozásoknak, hogy az eddig elmaradt beruházást, gépbeszerzést vagy épületfelújítást elvégezhessék telephelyeiken.
A kormány ebben az évben több mint 2,6 milliárd forintos támogatást biztosított eszköz- és gépfejlesztésre a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásban tevékenykedő társaságok számára - közölte Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön.

A politikus a főként megváltozott munkaképességűeket alkalmazó Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. majorságában beszélt erről. Hangsúlyozta: a kabinet egy uniós program segítségével arra biztosított forrást a vállalkozásoknak, hogy az eddig elmaradt beruházást, gépbeszerzést vagy épületfelújítást elvégezhessék telephelyeiken.

Nyitrai Imre elmondta, a nyíregyházi székhelyű Start Kft. a támogatásból új fóliasátrakat létesített, több új mezőgazdasági gépet vásárolt, valamint húsz új munkahelyet teremtett ökörítófülpösi majorságában megváltozott munkaképességű embereknek.

A helyettes államtitkár a beruházás avatásán felidézte, hogy a 2010-es kormányváltáskor mindössze tízszázalékos volt a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élők foglalkoztatási szintje, ami mára körülbelül a duplájára nőtt. Különböző formában összesen 40 ezer munkahelyet tud a kormány közvetlenül támogatni, további 30 ezer részesül valamilyen járulékkedvezményben, az uniós program révén további tízezren kaphattak munkalehetőséget - közölte Nyitrai Imre.

Balogh Zoltán, a Start Kft. vezérigazgatója beszédében elmondta, hogy a több mint 1500 embert foglalkoztató cég a majdnem 50 millió forint értékű ököritófülpösi fejlesztéséhez pályázaton csaknem 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

A beruházás elsősorban eszközfejlesztést jelentett, a majorságban a most beszerzett gépek és eszközök segítségével megtermelt mezőgazdasági termékeket a nyíregyházi közétkeztetésben használják fel. A majorságban 86-an dolgoznak, és 82-en közülük megváltozott munkaképességűek - ismertette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22 ezer forintért ölték meg a kaposvári trafik alkalmazottját

A 20 esztendős sántosi férfi a bevétel átadása után egy késsel azért sebezte halálra a 20 éves nőt,… Tovább olvasom