Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

2 követeléskezelőt bírságolt az adatvédelmi hatóság

Nem az adósokat szeretnék ösztönözni a fizetés elkerülésére, csupán törvényes keretek közé kívánják terelni az adósságbehajtást.
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) csaknem tízmillió forint bírsággal sújtott két követeléskezelő céget - írta a Magyar Nemzet.

A lap keddi számában Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke elmondta, hogy további ellenőrzések lesznek, három ügyben heteken belül lezárják a vizsgálatot.

A két cég egyikét négy pontban marasztalta el a hatóság, többek között a személyes adatok szabálytalan kezelése, a telefonhívások rögzítésére és tárolására vonatkozó szabályok megsértése miatt. A másik cégnél az adatvédelmi rendelkezések be nem tartását kifogásolta a hatóság.

Nem az adósokat szeretnék ösztönözni a fizetés elkerülésére, csupán törvényes keretek közé kívánják terelni az adósságbehajtást - hangsúlyozta Péterfalvi Attila, aki elmondta, hogy évek óta érkeznek panaszol a lakosságtól a követeléskezelők tevékenysége miatt, ezért fordítanak kiemelt figyelmet erre a területre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15-re emlékezett a Fidesz-KDNP brüsszeli küldöttsége

Balog Zoltán szerint ugyanakkor a brüsszeli magyarok végvári vitézeknek számítanak, akik a magyar… Tovább olvasom