Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

300 új rendőr áll munkába Pest megyében

Háromszázzal nőhet a rendőrök létszáma az elkövetkező hetekben Pest megyében, a külterületi nyaralók és tanyák biztonságát például huszonhat motoros rendőr munkába állításával erősíthetik - jelentette be Ármós Sándor dandártábornok a megyei önkormányzat pénteki közgyűlésén.
A Pest megyei rendőrfőkapitány szokásos éves beszámolójában szólt arról is, hogy a fővárosi régióban az országos mutatókhoz viszonyítva jelentősen kedvezőbb a "bűnözési dinamika". A bűncselekményeknek a lakosság arányához képest alacsony száma stagnál, a felderítési mutatók javulnak annak ellenére is, hogy egyelőre a szükségesnél kevesebb rendőr teljesít szolgálatot a megyében - hangsúlyozta Ármós Sándor.

A közlekedésrendészet munkáját külön is kiemelte. Mint mondta, a főkapitányság működési területén lényegesen kevesebb baleset történt 2010-ben, mint korábban, s csökkent a halálos kimenetelű, valamint a súlyos és könnyebb sérüléssel járó balesetek száma is (tavaly 86-an haltak meg balesetben az érintett utakon).

A főkapitány kitért arra, hogy a Pest megyei rendőrök minden korábbinál fokozottabb jelenléttel, s számos megelőző akcióval, kampánnyal is hozzájárultak a pozitív mutatókhoz - egy-egy, itt bevezetett megoldást országosan is átvettek.

Olvasóink írták

  • 2. papsajt 2011. február 26. 08:40
    „miért nem borsodba meg nógrádba? ott van baj!”
  • 1. tótkomlósi 2011. február 25. 22:53
    „Valakik egyszer azt mondták, hogy elég volt a rendőr államból!
    Nem emléxem már, hogy kik voltak. Valami fidesz, vagy mi a fene......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona szerint sikertelen az eddigi kormányzás

Vona Gábor szerint sokkoló, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, mit csináljon. Tovább olvasom