Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

30 éve vált el, mégis fizetnie kell egykori feleségének

Nagy-Britanniában egy jómódú, nyugdíjas kőművest arra utasított a bíróság, hogy majd harminc évvel a válása után anyagilag segítse ki a volt feleségét, mert az asszony nehéz helyzetbe került.
A 70 éves Dennis North a jelenleg 61 éves asszonyt még 1964-ben vette feleségül, és 1978-ban váltak el, egy évvel azután, hogy a férfi rájött: a feleségének viszonya van valakivel.

Első feleségével 1981-ben anyagilag is rendezték az ügyeiket, a férfi akkor vett neki egy házat, és készpénzt is adott neki. Azóta azonban a Dennis North anyagilag gyarapodott, a bíróság szerint lehetőség lenne arra, hogy jobb életkörülményeket biztosítson az asszonynak az élete hátralévő részére.

Rossz befektetések

Az asszony 1999-ben mindenét eladta, és Ausztráliába költözött, vagyona azonban rossz befektetései miatt jelentősen csökkent.

Három közös gyermekül nevelése a Derbyshire-ben élő férfira maradt, aki később ismét megnősült, és újabb két gyermeke született. Anyagi helyzete azonban az első válása óta jelentősen javult, jelenleg 5 és 11 millió font közötti összegre becsülhető (1,8-4 milliárd forint).

Az elsőfokú bíróság áprilisban megállapította, hogy a férfinak semmi köze az első felesége anyagi problémáihoz, és nem is tartozik felelősséggel iránta, ennek ellenére 202 ezer fontot ítéltek meg az asszony számára (74 millió forint).

A férfi meg akarja semmisíttetni az ítéletet. A többi mellett azzal érvelt, hogy a nő 1977. óta, azaz 32 éves kora óta meg sem próbált munkát találni magának. Ugyanakkor amikor eladta nagy-britanniai ingatlanát, Sidney egyik legdrágább negyedébe költözött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 15 perces Intercity-késésért is fizetni fog a MÁV

Július 1-jétől az eddigi 30 perc helyett már 15 perc késés után visszafizeti a MÁV az Intercity… Tovább olvasom