Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

30 nap alatt dönthet az ORFK Gamauf hősi halottá nyilvánításáról

A Független Rendőr Szakszervezet az Alsóörsön meggyilkolt Gamauf János főtörzsőrmester hősi halottá nyilvánítását kéri. Az ORFK-nak 30 napja van, hogy döntsön a kérdésben, és továbbítsa a Belügyminisztériumhoz a kérést - ismerteti a Népszava.
Gamauf Jánost a belügyminiszter szolgálati halottá nyilvánította; halálának körülményei miatt ugyanis "nem áll fenn a hősi halottá való nyilvánítás, hiszen szolgálat közben, de nem rendőri tevékenysége, vagyis az intézkedés miatt érte a halálos lövés." Az elutasítás igazi oka azonban az volt - a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete szerint -, hogy a hírek szerint szerelmi kapcsolat állt fenn a gyilkos és a lelőtt rendőr között. Később kiderült: ez nem igaz.

Ezért kezdeményezte Gamauf halála megítélésének felülvizsgálatát az FRSZ.

A jövő héten esedékes Rendőrségi Érdekegyeztető Tanácsülésen is téma lesz az ügy - írja a Népszava.

Olvasóink írták

 • 4. történész 2010. szeptember 07. 19:21
  „Mégsem volt gyilkosa szexpartnere a lelőtt meleg rendőr?
  http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/7512

  > hírek
  2010, szeptember 4 - 20:43.
  Gamauf János

  Semmilyen kapcsolat nem volt feltárható (eddig) az augusztus 4-én éjjel Alsóörs közelében igazoltatás közben szitává lőtt Gamauf János homoszexuális rendőr főtörzsőrmester és gyilkosa, a svájci-magyar állampolgárságú, rend- és fegyvermániás Szűcs Bálint között, de azért tovább vizsgálják ezt a szálat - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

  Nem mintha ettől nem mondanám azt ...gondolok a BM -ről...egy rendőrt szolgálati ideje alatt agyonlőtek,és a miniszterek már tudják is,hogy nem rendőri mivoltába lőték agyon ..szégyen”
 • 3. Rosmary53 2010. szeptember 07. 17:37
  „1. hozzászólás flexsnake 2010.09.07. 11:08
  Belinkelnéd az infód forrását? Köszönöm, szívesen olvasom a hiteles híreket.”
 • 2. varadipal 2010. szeptember 07. 15:27
  „Szolgálat teljesítés közben orvul meggyilkolták. A szolgálatát az esküjének megfelelően teljesítette szexuális beállítottságtól függetlenül.Az ORFK ne tököljön, a Közig törvény nem azt írta elő, hogy ki kell várni a 31 napot.
  A szolgálata becsületes és méltó teljesítése közben elhúnyt rendőr becsületének helyreállítása 1 nap alatt is lehetséges, nem kell azon 30 napig vakarózni, aztán a felterjesztést követően újabb 30 napíg rágódni.
  Cselekedni, de azonnal, a családja nyugalma és az ő tisztessége mindenkinek megér ennyit.”
 • 1. flexsnake 2010. szeptember 07. 11:08
  „mivel kiderült hogy az elkövetővel nem is ismerték egymást, valamint hogy a rendőr nem volt homokos, a minimum, hogy így kérjék a bocsánatát. Az újságot lerombolni amely besározta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb javaslatok az alkotmányhoz?

A Magyar Nemzet információi szerint új javaslatokat is vinnének a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottsága elé a kormánypártok képviselői. Tovább olvasom