Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

3,2 milliárd forintot kap Székesfehérvár és Szolnok

Székesfehérvár és Szolnok összesen 3,2 milliárd forintot nyert el városrehabilitációs célokra, a két város pályázatáról szerdán döntött a kormány - jelentette be a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Budai Bernadett. A tervezett fejlesztések értéke a magánberuházásokkal együtt összesen 9,3 milliárd forint.
Székesfehérvár és Szolnok is integrált városfejlesztési programokat valósít meg, a beruházásokban az infrastrukturális és a gazdaságfejlesztési szempontok is megjelennek. A támogatás feltétele volt, hogy a helyi gazdasági szereplők is kapcsolódjanak be a fejlesztésekbe, mert így jelentős magántőkét is meg lehet mozgatni.

Székesfehérvár csaknem 1,8 milliárd forint támogatást kap, ami a 2,4 milliárd forintos városrehabilitáció 75 százaléka - mondta a kormányszóvivő. Emellett 1,5 milliárd forintnyi magántőkét fektetne be vállalkozások. A pénzből kívül-belül megújulnak a Fő utca üzletei, befejeződik a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttes rehabilitációja és átépítik a díszburkolatot. Magántőkéből fürdő, két hotel és irodaház épül.

Szolnok 1,4 milliárd forintot nyert el, ami a 2 milliárdos program 70 százaléka, a magánbefektetők pedig 3,5 milliárddal szállnak be. A pénzből a többi között a belváros és Tiszaliget között gyalogos és kerékpáros híd épül, felújítanak sportpályákat, közterületeket, forgalomcsillapított sétálóutcákat alakítanak ki, parkolókat építenek, kiépül a Tisza-part, épül szálloda, termálstrand, konferenciaközpont.

Szeptemberben Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Szombathely és Kaposvár városrehabilitációs pályázatait nyilvánította kiemelt projektté a kormány. Budai Bernadett elmondta: 2013-ig városrehabilitációs célra összesen 270 milliárd forint áll rendelkezésre, érdemes azoknak a városoknak is pályázni, amelyek eddig még nem tették.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogultságra hivatkozott a megvádolt tanár

Szarvas - Elfogultságot jelentett be a Szarvasi Városi Bírósággal szemben az a szarvasi tanár, akit két diákjának megrontásával vádolnak. Az ügyben csütörtökön emiatt elhalasztották a tárgyalást. A férfit szemérem elleni erőszak bűntettével vádolják. Tovább olvasom