Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

330 millió graffitimentesítésre eddig - Szeged az egyik legszennyezettebb terület

A MÁV-Start Zrt. 2008 óta 330 millió forintot költött a vasúti kocsik graffitimentesítésére, a legszennyezettebb területek a budapesti fejpályaudvarok, valamint Szolnok és Szeged.
A vasúttársaság pénteken a Keleti pályaudvaron kocsitisztítási bemutatót tartott. A kiosztott háttéranyag szerint az elmúlt három évben összesen 210 ezer négyzetméternyi felületen távolítottak el festéket a kocsikról, ez 330 millió forintba került. További százmilliós tétel a járművek védőlakkal való átfestése, amellyel az újabb rongálásokat akadályozzák meg.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az épületek, vasúti kocsik külső vagy belső graffitivel történő szennyezése rongálásnak minősülő bűncselekmény, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, továbbá az elkövető köteles a kár megtérítésére is. Ezeknek a rongálásoknak a megelőzését segíti a jövőben egy egységes nyilvántartó, elemző, értékelő rendszer, amellyel kimutathatók lesznek a károkozásoknál az elkövető személyek közötti összefüggések, elősegítve a büntetőeljárások és a polgári peres eljárások lefolytatását.

A MÁV kampányt is indított a rongálások megelőzése érdekében Tisztán robogjunk! címmel. A Keleti pályaudvar mellett az idén ősszel újabb helyszínen tartanak kocsitisztítási bemutatót, az iskolákban pedig a rendőrséggel közös, rendhagyó osztályfőnöki órákkal is felhívják a figyelmet a problémára.

Olvasóink írták

  • 2. Nórikám 2011. július 02. 11:01
    „Ezt kérdezném - 1- én is! És akiket végül elkapnak, azokat szépen kimosdatják azon jelszóval, hogy ez művészet!! Engem az is érdekelne ebben a szegény országban mi a fenéből telik a méreg drága festékre? Csak nem a szociális segélyből?”
  • 1. Jozsoci 2011. július 01. 20:24
    „Hány gyereket sikerült eddig elkapni, milyen büntetést és mennyi kártérítési kötelezettséget kaptak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek törtek be egy salgótarjáni iskolába

Gyerekek törtek be egy salgótarjáni iskolába, ahonnan tornaeszközöket loptak el. Tovább olvasom