Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

3,3 milliárd forint az egynapos sebészeti ellátásokra

Összesen évi 66 ezer beavatkozás elvégzését teszi lehetővé az egynapos sebészeti ellátásokra kiírt pályázat, mellyel 46 intézményt támogat az egészségügyi tárca.
Az ellátások fedezete évi 3,3 milliárd forint – jelentette be az egészségügyi miniszter a szerdai budapesti kormányszóvivői tájékoztatón. Horváth Ágnes közölte: a pályázat célja az volt, hogy terjesszék az egynapos ellátási formát, amivel gyorsabban végezhetőek fontos beavatkozások.

A 46 győztes intézmény között városi kórházak, rendelőintézetek, fővárosi intézmények és magánklinikák is vannak. A pályázaton győztes intézmények az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződésre kapnak támogatást, az egynapos sebészeti beavatkozásokhoz viszont megfelelő kórházi háttérrel kell rendelkezniük.

Horváth Ágnes tájékoztatása szerint a pályázaton 103 intézmény indult. A nyertes intézmények közül 15 rendelőintézet 11 intézményben megszűnt aktív ellátó osztály szakterületére pályáztak, 6 intézményben működött már egynapos sebészet, további 6 helyen teljesen megszűnt az aktív ellátás és 8 egyéb kórház, illetve egészségügyi szolgáltató is pályázott.

Az egészségügyi miniszter elmondta még, hogy a nyertes pályázók között 39 olyan új szolgáltató van, amelynek eddig nem volt lehetősége társadalombiztosítási finanszírozás mellett ellátni egynapos sebészetben a beteget.

Horváth Ágnes közölte: amennyiben a nyertes intézmények nem tudnak megfelelő minőséget biztosítani az egynapos sebészethez, úgy elveszítik szerződéseiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus lesz a kiviteli eljárás

A vám- és pénzügyőrség július 1-jén bevezeti az elektronikus kiviteli vámeljárást, ami jelentősen… Tovább olvasom