Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

350 kilogramm lövedéket szállítottak el a Bosnyák térről

Vizsgálják a tűzszerészek azokat a második világháborús bombákat, amelyeket szombaton kora délután találtak a XIV. kerületben, a Bosnyák térnél.
Csaknem 350 kilogramm második világháborús tüzérségi lövedéket szállítottak el a tűzszerészek a fővárosi Bosnyák térről - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kajó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A lövedékeket a központi gyűjtőhelyre vitték.Szombaton kora délután fedezték fel a lövedékeket régészeti feltárás közben. Körülbelül 60 évesek lehetnek, összetételüket tekintve teljesen vegyesek. Van köztük például 74 mm-es páncélgránát, 50 mm-es páncélgránát és 50 mm-es repeszgránát. Össztömegük csaknem 350 kilogramm, de nem különösebben veszélyesek - tudta meg a Független Hírügynökség Tószegi Pétertől, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletesétől. Vasárnap ismét tűzszerészek mennek a helyszínre, mivel a sötétedés miatt szombaton nem tudták folytatni a munkát. Valószínűleg maradtak még lövedékek a földben.

A robbanószerkezeteket Budapest XIV. kerületében, a Bosnyák tér mögött találták. A tűzszerészeket a rendőrség értesítette. 200 méteres körzetben lezárták az érintett területet, több háztömböt kiürítettek. A buszok sem közlekedhettek a Bosnyák tér és a Miskolci utca között csaknem három órán át, a BKV a Telepes utca felé terelte járatait. A BKV járatai már a szokott útvonalukon közlekednek, és a kiürített lakásokba is visszamehettek az emberek.

A rendőrség sajtóügyeletese egyelőre nem tudta megmondani, pontosan hány lakást kellett kiüríteni ideiglenesen, és ez hány embert érintett. Vasárnap a tűzszerészek ismét kimennek arra a területre, ahol a lövedékek voltak. Egyelőre nem tudni, szüksége lesz-e újabb lezárásra - ez attól függ, hogy a továbbiakban milyen robbanószerkezeteket találnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladtak az Ország Karácsonyfájának fényei

Gyerekek kapcsolták fel a finn és a magyar Mikulással közösen az Ország Karácsonyfájának fényeit… Tovább olvasom