Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

3,5 milliós adományt kapott a Gyermekmentő Szolgálat

Több mint 3,5 millió forint pénzadománnyal támogatja a Metropol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkáját.
Az adományt Hivatal Péter, a Metropol vezérigazgatója adta át csütörtökön Edvi Péternek, az NGYSZ vezetőjének a Művészetek Palotájában Budapesten.

Már második alkalommal szerveztek olyan jótékonysági akciót, amellyel az NGYSZ munkáját segítik - tájékoztatott a Metropol vezérigazgatója az átadó ünnepségen. Az országos napilap szeptember 28-i születésnapi különszáma nettó bevételének 10 százalékát ajánlották fel a szervezetnek. Hivatal Péter elmondta, hogy tavaly szervezték meg első alkalommal a jótékonysági akciót, amikor a lap emelt, félmilliós példányszámmal került utcára. Ezen a napon a hirdetési tarifát is megemelték, és a nettó bevétel 10 százalékát jótékony célra ajánlották fel. Az olvasók választhatták ki, hogy melyik szervezethez kerüljön a pénzadomány, s a válaszadók több mint 60 százaléka a gyermekmentő szolgálatra szavazott. Ennek oka talán a szervezet hitelessége lehet - hangsúlyozta a vezérigazgató, hozzátéve: a múlt évben az NGYSZ beszámolt arról, hogy mire költötték a pénzadományt, s kiderült, hogy nagyon sok gyerekek gyógykezelését tudták támogatni.

Edvi Péter hangsúlyozta: jó érzés, hogy sokan bíznak abban a munkájukban. Mint mondta, a szolgálat már 22 éve létezik, 21 éve hivatalosan. "Bevált az a rendszer, hogy a vezetők önkéntesek, a szakmai munkát végzők pedig státuszban vannak" - tette hozzá. Az NGYSZ a támogatást egészségügyi programjára fordítja.

Az eseményen Havasi Balázs zongoraművész előadását hallhatta a közönség. A rendezvényen a Metropol partnerei és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatói vettek részt.

A budapesti kiadású Metropol 1998. szeptember 7-én jelent meg először, 160 ezres példányszámmal. Országos napilappá 2001-ben vált, jelenleg Budapesten és 18 nagyvárosban összesen 285-340 ezer példányban jelenik meg. Mára a Metropol Magyarország legnagyobb példányszámú ingyenes napilapja.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület 1990 májusában alakult a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy úton gyalogló férfit

Halálra gázolt egy személyautó egy férfit csütörtök este a 311-es úton Farmos és Nagykáta között. Tovább olvasom