Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

360 milliót próbált meg kicsalni két vállalkozótól

Az 52 éves budapesti férfi magát a belügyminiszter megbízottjának mondta. Előzetes letartóztatásba került.
A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt az 52 éves budapesti férfit, aki magát a belügyminiszter megbízottjának, a Belügyminisztériumban rendőr ezredesként dolgozónak mondva 360 millió forintot próbált meg kicsalni két vállalkozótól - tájékoztatott közleményében a Belügyminisztérium szerdán.

A tárca közleményében leszögezi: "a rendelkezésére álló valamennyi törvényes irányítási eszközzel üldözi a bűnt, írtja a korrupciót, és fellép minden olyan jelenség, megnyilvánulás ellen, amely alkalmas a tárca tevékenységébe vetett közbizalom megkérdőjelezésére".

Mint írják: a belügyminiszter már hivatalba lépésekor világossá tette: nem tűri, hogy visszaéljenek nevével, közhatalmi funkciójával, ezért arra utasította a rendőrséget, hogy a nevére, a tárcára vetülő leghalványabb gyanú esetén a törvény teljes szigorával járjon el.

Pintér Sándor megerősítette: "mindazok, akik a személyére hivatkozással valamiféle előnyszerzésre törekednek, ott végzik, ahol a napokban elfogott, őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított, a rácsok mögött" - zárul a belügyi tárca közleménye.

A rendőrség honlapján azt közölte, hogy egy vállalkozó két hete tett bejelentést, miszerint egy, magát a belügyminiszter megbízottjának mondó férfi azzal kereste meg, hogy a tárca kezelésében álló ingatlanokon tervezett beruházások lebonyolítására kiválasztott társaság vezetőjeként fizesse meg részére a beruházások összértékének egy százalékát, további öt százalékát pedig egy, a beruházás lebonyolításában közreműködő vállalkozásnak.

Egy másik vállalkozó is hasonló tartalmú bejelentést tett a rendőrségen. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai július 31-én vették őrizetbe a csalással gyanúsított férfit, akinek előzetes letartóztatását múlt pénteken rendelte el a Budakörnyéki Bíróság.

Az NNI munkatársai megállapították, hogy a férfi nem a belügyminiszter megbízottja, nem dolgozik sem a Belügyminisztériumban, sem a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szerveknél. A gyanúsított a vállalkozóktól összesen 360 millió forintot kért, akik azonban nem fizettek.

A nyomozók szerint a férfi ezzel a módszerrel más vállalkozókat is megpróbált becsapni. Ellene két rendbeli csalás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja - zárul a rendőrség tájékoztatása.

Olvasóink írták

 • 5. waterbear 2013. augusztus 07. 19:04
  „4. _csutak_ 2013.08.07. 18:39
  Már az is borzasztó, hogy nincsenek az emberek meglepődve a hír hallatán :(

  Üdvözöllek Abszurdisztánban:-)))

  Én sem tudom, mi lenne az amin még meglepődne a Magyarok többsége... talán ha pálcát törnének pár száz politikus feje felett.... azon én is megleőpődnék.”
 • 4. _csutak_ 2013. augusztus 07. 18:39
  „Már az is borzasztó, hogy nincsenek az emberek meglepődve a hír hallatán :(”
 • 3. zero 2013. augusztus 07. 18:04
  „Megy az igazi majd beszedi az”
 • 2. Emberségetavilágnak 2013. augusztus 07. 16:22
  „Csak a két évtizede ´eredményesen működő´, jól bevált gyakorlatot követte: "ha megrendelést akarsz, akkor fizess!"”
 • 1. waterbear 2013. augusztus 07. 15:54
  „Nem volt naracsos... így nem úszta meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy autó ütközött a fővárosban - fotók

A baleset az az Andrássy úton a Kodály köröndnél történt szerda délután. Egy embert vittek kórházba. Tovább olvasom