Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

36 pártot vett már nyilvántartásba az NVB

Az EP-választás arányos választási rendszerben, listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat, ha április 22-én 16 óráig sikerül összegyűjtenie 20 ezer érvényes ajánlást.
Nyilvántartásba vette a Nőpárti Együttműködés Pártját a május 25-i európai parlamenti választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi ülésein már nyilvántartásba vette a Magyar Szocialista Pártot, a Magyar Republikánus Politikai Pártot, az Együtt - A Korszakváltók Pártját, a Modern Magyarország Mozgalom Pártot, a Párbeszéd Magyarországért Pártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006 - Európai Baloldalt, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Demokratikus Koalíció pártot, a Tégy! Ne Tűrj Tovább! Pártot, az Összefogás Pártot, a Magyar Liberális Pártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pártot, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját, a Lehet Más a Politika Pártot, a Zöldek Pártját, az Összefogás a Civilekért pártot, a Magyar Demokráciáért és Hazáért Pártot, az Alternatív Magyar Néppártot, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártot, a Seres Mária Szövetségesei pártot, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség pártot, a Magyar Igazság és Élet Pártját, az Összefogás Magyarországért Pártot, A Haza Nem Eladó Mozgalom pártot, az Európai Föderalista Pártot, a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért pártot, a Magyar Gazdaság Pártot, a Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Pártot, az Új Magyarország Pártot, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot, a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Pártot, a Szabad Magyarok Pártját, az Együtt 2014 pártot és az Új Dimenzió Pártot.

Az EP-választás arányos választási rendszerben, listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat, ha április 22-én 16 óráig sikerül összegyűjtenie 20 ezer érvényes ajánlást. A pártok hétfőtől vehetik át az ajánlásgyűjtő íveket a Nemzeti Választási Irodától.

A májusi európai parlamenti választáson - miként az országgyűlési választáson is - már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük a választáson indulni szándékozó pártoknak, hanem ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges támogató aláírásokat.

Bár az NVB már nyilvántartásba vette, az MLP és a KTI a héten úgy döntött, mégsem indul az EP-választáson. Az MLP korábban már átvette az ajánlásgyűjtő íveket, ezeket pénteken visszaadta az NVI-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP-nek megvan az EP-választáson való induláshoz való aláírásmennyiség

Megalkuvás nélküli baloldali politikát folytatnának, céljuk az európai minimálbér és minimálnyugdíj… Tovább olvasom