Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

3 év 6 hónapot kapott a tiltott abortuszt végző orvos

Az ítélet nem jogerős. Az abortuszokat végrehajtató nők megrovást kaptak a bíróságtól.
Nem jogerősen három év hat hónap börtönre ítélt a Veszprémi Városi Bíróság egy tiltott abortuszt végző orvost, és négy évre eltiltotta hivatásának gyakorlásától - ismertette Hunyadfalvi Ákos ügyvéd a csütörtökön zárt tárgyaláson hozott elsőfokú ítéletet.

A vádlott jogi képviselőjének tájékoztatása szerint a bíróság "többrendbeli magzatelhajtási cselekményben" állapított meg bűnösséget, és három év hat hónap börtönre ítélte az orvost. Az abortuszokat végrehajtató nők megrovást kaptak a bíróságtól.

A nők tudomásul vették az ítéletet, míg az orvos ügyében a vádlott és az ügyész is fellebbezett. Az orvost 15 havi előzetes letartóztatás után csütörtökön szabadlábra helyezték - tudatta Hunyadfalvi Ákos.

Üzletszerűen elkövetett magzatelhajtás bűntette, magzatelhajtás bűntette, illetve magzatelhajtás vétsége miatt 77 terhelttel szemben emelt vádat Veszprémi Városi Ügyészség a Veszprémi Városi Bíróságon - közölte júniusban Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a terhelt nőgyógyászati magánrendelését, illetve szakrendeléseit 2006 decembere és 2011 májusa között 95 esetben keresték fel olyan állapotos nők, aki magzatukat nem kívánták megtartani. A vádlott ezekben az esetekben az élő, egészséges magzatok elhajtását a magzati élet védelméről szóló törvénybe ütköző módon, a családvédelmi szolgálat eljárását megkerülve a várpalotai kórházban elvégezte - ismertette Gulyás Ildikó.

Hozzáfűzte: a terhelt a várandós nőkkel történt megállapodás szerint a terhességmegszakításokat az esetek túlnyomó többségében anyagi juttatás ellenében hajtotta végre.

Közlése szerint a magzatelhajtásokat végző orvos cselekménye 84 rendbeli, üzletszerűen elkövetett magzatelhajtás bűntette, valamint 11 rendbeli magzatelhajtás bűntette. Azok a nők, akik magzatukat a vádiratban meghatározott módon elhajtatták, a magzatelhajtás vétségét követték el.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. december 07. 15:59
    „Férfi létemre sérelmesnek érzem azt, hogy az áldozat nőt büntessék!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder aggályos részeket talált a regisztrációs előírásokban

Előzetes normakontrollt kért az államfő a választási eljárási törvényről az Alkotmánybíróságtól. Tovább olvasom