Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

3 év börtön a lakását elítéltekkel felújíttató vezetőnek

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak a hároméves letöltendő börtönbüntetését, aki egy közhasznú egyesület vezetőjeként közérdekű munkára ítéltekkel újíttatta fel lakását.
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a hároméves letöltendő börtönbüntetését, aki egy közhasznú egyesület vezetőjeként közérdekű munkára ítéltekkel újíttatta fel lakását, valamint italok és pénz ellenében igazolta munkavégzésüket 2002 és 2006 között Győrben.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Veszprém Megyei Bíróság határozatát és a 45 éves N.J. Gorant jogerősen, társadalmi szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által tizenkétrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt marasztalta el, mellékbüntetésként pedig két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélőtábla annyiban változtatta meg az elsőfokú döntést, hogy a férfival szemben 195 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el és mellőzte a 100 ezer forint pénzmellékbüntetést.

A férfi 2000-től kezdődően vezette a közhasznú egyesületet, amely az Igazságügyi Minisztériummal kötött szerződés alapján részt vett a bíróságok által kiszabott közérdekűmunka-büntetések végrehajtásában. 
N.J. Goran e lehetőséget kihasználva 2002-ben négy elítélttel, ráadásul az általuk hozott alapanyagokkal festtette ki otthonát. Egy évvel később, szintén saját érdekében, két közérdekű munkást bízott meg kisebb feladatokkal, munkavégzésüket pedig azután igazolta, hogy márkás italokat vett át tőlük. Az egyesületi vezetőnél később hat elítélt, napi 1000-1500 forint megfizetésével, "kiválthatta" a kötelezően előírt közhasznú munkát.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2012. február 21. 13:12
    „Bár ő lenne az utolsó lecsukott korrupt csirkefogó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Pécs és a Gyékényes-Pécs vonalon

Gázolás miatt 20-30 percet késnek a vonatok a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, illetve a… Tovább olvasom