Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

3 hónap alatt majdnem 45 ezer fizetési meghagyás

Három hónap alatt majdnem negyvenötezer fizetési meghagyás kibocsátását kérték az ügyfelek a közjegyzőktől, akik 37 ezer dokumentumot már ki is állítottak - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.
A cikk szerint a hitelezők a korábbiakhoz képest most jóval gyorsabban juthatnak hozzá követelésükhöz, s immár a pár ezer forintos kintlévőségeket sem hagyják veszni. A közjegyzők június elsején vették át az úgynevezett fizetési meghagyások kibocsátásának feladatát a bíróságoktól. A bíróságok néha fél-egy év alatt adták ki a tartozások behajtását lehetővé tevő dokumentumokat, emiatt sokan a kisebb összegű, pár ezer forintos követeléseik beszedéséhez nem is fogtak hozzá.

A közjegyzők új rendszere jóval gyorsabb: az interneten érkezett kérelmeket három, a papíron benyújtott igényeket 15 napon belül intézik el. Így akár negyedéven belül végrehajtás indulhat a tartozásokat ki nem fizetők ellen.

A gyors megoldás sokak érdeklődését felkeltette, magánszemélyek, kis- és közepes vállalkozások, valamint nagy közüzemi szolgáltatók is fordultak már a közjegyzőkhöz. A közjegyzői kamaránál abban bíznak, hogy a gyors rendszer gátat szabhat a körbetartozásnak - ismerteti a lap.

Olvasóink írták

  • 3. maci52 2010. augusztus 30. 20:25
    „közjegyzők is milliomosok,könnyű nekik a másik farkát a csalánba verni.”
  • 2. flexsnake 2010. augusztus 26. 12:48
    „helyes.”
  • 1. igazságkereső 2010. augusztus 26. 09:04
    „Van aki már három éve vár kinnlévőségére!A felszámolóbiztosok ellen is lehet kiadatni fizetési meghagyást?A Délépítő Zrt felszámolása 2007.júliusa óta tart,de a dolgozók még a mai napig nem kapták végkielégítési összegeiket,pedig annak jogosságát maga a felszámolóbiztos hagyta jóvá a dolgozóknak írt levelében! Segítene ebben a közjegyző?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem működik a monoki kártya

Nincs monoki kártya Monokon, mert a rendszer működtetéséhez nem adott támogatást az előző kormány -… Tovább olvasom