Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

3 MSZP-s politikus szivárogtathatta ki az őszödi beszédet - Baja Ferenc tagad

Gyurcsány Ferenc szerint számos kérdés vár még tisztázásra balatonőszödi beszédének kiszivárogtatásával, illetve az ezzel foglalkozó Heti Válasz-cikkel kapcsolatban. Juhász Ferenc szerint csak a képzelet szüleménye a Heti Válasz cikke.Az MSZP kiáll a politikusok mellett.
Gyurcsány: nincs cáfolhatatlan bizonyíték a beszéd kiszivárogtatójára

Gyurcsány Ferenc szerint továbbra sincs meg az a cáfolhatatlan bizonyíték, az utolsó "mozaikdarab", amely alapján teljes felelőséggel nyilvánosságra lehetne hozni, hogy kik szivárogtatták ki 2006-os őszödi beszédét.

A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke erről országjárásának szombathelyi állomásán sajtótájékoztatón beszélt csütörtökön. Úgy fogalmazott, hogy a Heti Válasz cikke sem teszi teljessé a kiszivárogtatásról alkotott mozaikképet. A hetilapban szereplő történet vagy igaz, vagy nem - mondta.

Gyurcsány Ferenc szerint ha nincsen újabb, cáfolhatatlan bizonyíték, akkor ez a mostani közlés a Fidesznek használ, a baloldali összefogásnak pedig árt.

Az őszödi beszéd kiszivárogtatása az MSZP vezetői közül két három embernek a puccskísérlete volt, és puccskísérlete volt a Fidesz vezette ellenzéknek is, amely az utca sok esetben törvényellenes nyomásával kívánta kikényszeríteni a kormány lemondását - mondta. Hozzáfűzte: Őszöd fontos apropója lehet a jobboldal szemében a köztársaság elleni támadásnak, ezért fontos az is, hogy tisztábban lássunk Őszöd dolgában.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy véleménye az elmúlt hét év során sem változott, szavai szerint az ország érdeke, hogy megtudjuk, kik vettek részt az őszödi beszéd kiszivárogtatásában, kik vettek részt benne az akkori kormánypárt oldalán és az akkori ellenzék oldalán.

"Ha megtudjuk, hogy kik voltak azok a csoportok vagy személyek, akkor azt azonnal nyilvánosságra kell hozni, nem kell mérlegelni, hogy kinek árt vagy kinek használ" - mondta.

Hozzátette: egy ilyen rendkívül súlyos, morális és politikai kérdésben csak akkor szabad valakit vagy valakiket meggyanúsítani, ha cáfolhatatlan bizonyítékok állnak rendelkezésre.

"Sok mindent tudok vagy tudni vélek arról, hogy kik vettek részt a kiszivárogtatásban,(...) az apró mozaikokból összeállt kép majdnem teljesnek tűnik, (...) egy pici elem még hiányzik" - mondta.

Gyurcsány Ferenc arra biztatta az újságírókat "keressenek és kutassanak" a hiányzó elem, a hiányzó láncszem után. Ehhez tippet is adott: "a nyilvánosságra hozatal utolsó szálai Debrecenbe, a debreceni városházára vezetnek". Megfogalmazása szerint azok az újságírók akik ezt a szerinte nyilvánvaló összefüggést nem látják, "menjenek el inkább kefekötőnek".

A DK elnöke sajtótájékoztatóján egyértelművé tette: az, hogy az őszödi beszéd egy időre újból a közbeszéd tárgyává vált, nem fogja őt eltántorítani a baloldali összefogás támogatásától. "Nincs az a személyes sérelem, amely megváltoztatná a DK álláspontját a baloldali összefogás szükségességéről" - mondta. Szavai szerint ugyanis erre van szükség a jelenlegi "Isten verte kormány" leváltásához.

A Heti Válasz csütörtökön megjelent számában arról írt, egy tanú állítása alapján hat MSZP-s politikusra szűkíthető, hogy ki szivárogtathatta ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét. Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a hetilapnak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, akiről a lap szerint régóta pletykálják, hogy 2006 szeptemberében ő juttatta el a Gyurcsány-beszédet tartalmazó felvételt a sajtónak. Szabó Bálint közölte: hallotta azt is, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc.

Szili valótlan és nevetséges lejáratási kísérletnek tartja

Az összes, a Heti Válaszban róla megjelent állítást valótlan és nevetséges lejáratási kísérletnek tartja Szili Katalin korábbi házelnök. Közölte: nincs köze Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatásához.

Az egykori szocialista politikus, aki jelenleg a Szociális Unió elnöke és független parlamenti képviselő, az MTI-nek csütörtökön küldött közleményben azt írta: az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeivel foglalkozó összes vizsgálat és dokumentum nyilvánosságra hozatalát korábban több alkalommal, hivatalosan kezdeményezte. Megerősítette a hetilapnak adott nyilatkozatát, amely szerint Rózsa-Flores Eduardóval sosem találkozott, nevét csak híradásokból ismeri.

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a Heti Válasznak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült, az év szeptemberében nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc. A lap ebből arra következtetett: Szili Katalin egykori házelnökre, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterre és Baja Ferenc korábbi államtitkárra, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszterre, illetve Juhászné Lévai Katalinra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés exelnökére illik a leírás.

Szili Katalin megjegyezte: miután előzetesen beszélt a Heti Válasz újságírójával, a cikk közlését a szerkesztőséghez méltatlan, nívótlan és célzatos eljárásnak tartja. "Olyan ügyekben kényszerít védekezésre, amelyekhez közöm nem volt és nincs" - írta közleményében.

Hozzátette: azt gondolta, a politikai légkör és a jogszabályok gátat vetnek annak, hogy tények nélküli, rosszindulatú állításoknak teret adó, ráadásul a társadalom előtt lejáratódott, hiteltelen, őt is mindig alaptalanul vádoló emberektől származó sajtóhírek miatt a megrágalmazottaknak kelljen védekezniük és igazukat bizonyítaniuk.

"Őszintén féltem (...) társadalmunkat, hogy ha ezek a folyamatok (...) folytatódnak - és a nyilvánosság fórumai ezt még gerjesztik is -, akkor ezek a politika egészébe vetett, eddig is alaposan megrendült bizalmat csak tovább csökkentik, miközben számos, más, valamennyiünk számára fontos ügyben az igazság feltárása sorra csorbát szenved" - írta közleményében a volt házelnök, aki 2010 októberében távozott a szocialista pártból, és lett a Szociális Unió elnöke.

Az MSZP kiáll igaztalanul támadott politikusai mellett

Az MSZP meggyőződése szerint valótlan állításokat fogalmazott meg a Heti Válasznak az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról Szabó Bálint, akit az ügy koronatanújaként mutatott be a hetilap.

A szocialista párt az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében azt írta: az MSZP kiáll minden politikusa, szimpatizánsa mellett, akit igaztalanul, aljas eszközökkel támadnak.

"A Fidesz első számú hetilapjának nyilatkozó fiatalember olyan súlyos, és meggyőződésünk szerint valótlan állításokat tett, amelyeket őszinte ember csak cáfolhatatlan bizonyíték birtokában hoz nyilvánosságra. Máskülönben az állítások nem többek egyszerű hazugságnál, tudatos és sajnos megszokott fideszes provokációnál" - közölte az MSZP.

A szocialisták arra szólították fel a Heti Választ és Szabó Bálintot, azonnal álljanak elő a vádakat egyértelműen alátámasztó bizonyítékokkal, különben valótlan állításaikért a törvény előtt is felelniük kell.

Hozzátették, a karaktergyilkosság, politikusok "amortizálása és besározása" a Fidesz politikájának szerves része. "Ezért nem lepődünk meg az újabb és újabb kísérletek láttán, sőt biztosak vagyunk abban is, hogy a Fidesznek a következő egy évben még számos hasonló provokációja lesz" - olvasható a közleményben, amely szerint nem véletlen, hogy a Heti Válasz hét év elteltével éppen akkor melegíti fel ismét az őszödi beszéd kiszivárogtatásának ügyét, amikor "az egész ország a Fidesz által központilag szervezett, hangfelvétellel bizonyított trafikmutyibotránytól hangos".

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a Heti Válasznak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült, az év szeptemberében nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc. A lap ebből arra következtetett: Szili Katalin egykori házelnökre, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterre és Baja Ferenc korábbi államtitkárra, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszterre, illetve Juhászné Lévai Katalinra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés exelnökére illik a leírás.

Gyurcsány Ferenc - 2006 májusában a szocialista frakció előtt elmondott - őszödi beszédéből ugyanazon év szeptemberében először a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek. Az akkori miniszterelnök egyebek mellett azt mondta, "nem csináltunk semmit négy évig", "hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."

Juhász Ferenc: a képzelet szüleménye lehet, ami a Heti Válaszban megjelent

A képzelet szüleményének tartja Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter azt, amit az ügy "koronatanújaként" bemutatott Szabó Bálint a Heti Válasznak mondott Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatásáról.

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a hetilapnak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült, az év szeptemberében nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc. A lap ebből arra következtetett: Szili Katalin egykori házelnökre, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterre és Baja Ferenc korábbi államtitkárra, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszterre, illetve Juhászné Lévai Katalinra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés exelnökére illik a leírás.

Juhász Ferenc csütörtökön az MTI-nek úgy nyilatkozott: sohasem találkozott Rózsa-Flores Eduardóval, ezt a Heti Válasz kérdésére is közölte a cikk megjelenése előtt.

Az MTI kérdésére ezt azzal egészítette ki, nem tudja, hogyan jutott nyilvánosságra az őszödi beszéd, pletykákkal nem foglalkozott, és most is politikai érdekeket sejt az erről szóló találgatások mögött.

Szabó Bálint állításait marhaságnak nevezte, hozzátéve: találgatásokra okot adó nyilatkozatával méltatlan helyzetbe hozott politikusokat. Hozzátette: szinte biztos abban, hogy teljes egészében a képzelet szüleménye, amit a férfi a Heti Válasznak elmondott.

Gyurcsány Ferenc - 2006 májusában a szocialista frakció előtt elmondott - őszödi beszédéből ugyanazon év szeptemberében először a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek. Az akkori miniszterelnök egyebek mellett azt mondta, "nem csináltunk semmit négy évig", "hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."

Baja Ferenc: semmi közöm a kiszivárogtatáshoz

Harmadosztályú ponyvának, nonszensznek minősítette az MSZP Szocialista Platformját vezető Baja Ferenc a Heti Válasz írását, amely egy "koronatanú" alapján őt nevezi meg Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének egyik lehetséges kiszivárogtatójaként.

A politikus Facebook-oldalán reagált a hetilap cikkére, hangsúlyozva: semmi köze az őszödi beszéd nyilvánosságra hozásához, ezért is helyeselné, ha mielőbb publikussá válna a beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló, még a Gyurcsány-kormány idején készült titkosszolgálati jelentés.

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a Heti Válasznak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc. A lap ebből arra következtetett: Szili Katalin egykori házelnökre, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterre és Baja Ferenc korábbi államtitkárra, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszterre, illetve Juhászné Lévai Katalinra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt elnökére illik a leírás.

Baja Ferenc válaszul közölte, sosem találkozott Rózsa-Floresszel, és azt sürgette, ha bárkinek bizonyítéka van az üggyel kapcsolatban, tegye közzé. A "koronatanúról" megjegyezte, sajnálja, hogy Gyurcsány Ferenc nem határolódik el "egy efféle minőségű figurától".

Az MSZP "alapítója vagyok és nem árulója. Bármennyi belső vitám is volt, a pártot mindig védtem és védeni fogom. (...) Bár ennek az újságcikknek a hitele annyi, mint a lap által koronatanúnak nevezet politikai kalandoré, így is tűrhetetlennek tartom az ez irányú erkölcsi támadást" - olvasható a politikus oldalán.

Baja Ferenc azt írta: a korábban az MSZP Vas megyei ifjúsági szervezetét vezető Szabó Bálint a 2002-es választáson még a Fidesz támogatásával indult Csepreg polgármesteri címéért. "Miután kikapott, ifjú szocialista lesz, mint ilyen, kis híján szét is zilálja Vas megyei szervezetünket, politikai kalandorként és/vagy a Fidesz alvó ügynökeként megpróbálja saját befolyása alá terelni a megyei szocialistákat fiktív tagok beléptetésével. A mindenféle kriminális ügybe keveredett, a párt szervezeti struktúráját és hírnevét egyaránt romboló szélhámos ma a DK munkatársa" - írta az MSZP szocialista platformjának elnöke.

Gyurcsány Ferenc - 2006 májusában a szocialista frakció előtt elmondott - őszödi beszédéből az év szeptemberében először a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek. Az akkori miniszterelnök egyebek mellett azt mondta, "nem csináltunk semmit négy évig", "hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."

Gyurcsány: számos nyitott kérdés van még

A jelenleg a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető volt kormányfő Facebook-oldalán csütörtökön azt írta, ha jól érti a Heti Válasz "leleplező(?)" anyagát az őszödi kiszivárogtatókról, akkor Baja Ferencet, Szekeres Imrét és Szili Katalint gyanúsítják azzal, hogy egy közvetítőnek átadták a Balatonőszödön elmondott 2006-os beszéde hangfelvételét.

"Gyűlölöm az árulást és megvetem az árulókat. De bármi ilyesmivel vádolni valakiket csak akkor szabad, ha megdönthetetlen bizonyítékok állnak rendelkezésre" - jegyezte meg Gyurcsány Ferenc.

Szerinte a Heti Válasz cikke talán közelebb visz az igazsághoz, de lehet az is, hogy nem.

"Nem tudom. Persze van még számos kérdés. Van-e a szemtanú vallomásán kívül egyéb bizonyíték? Van-e valami nem ismert célja a mostani közlésnek? Kinek az érdeke húzódik meg a háttérben? Kinek segít és kinek nem a lapok keverése és kiterítése?" - vetette fel Facebook-bejegyzésében a volt kormányfő.

A Heti Válaszban Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a DK tagja szólal meg, aki elmondja: 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán hallotta a felvételt először, és akkor három ismert MSZP-s politikus - "Katalin, Imre és Ferenc" - is ott volt.

A hangfelvételből 2006 szeptemberében először a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek. Gyurcsány Ferenc a beszédben egyebek mellett azt mondta, "nem csináltunk semmit négy évig", "hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."

Egy tanú azt állítja, három MSZP-s politikus szivárogtathatta ki az őszödi beszédet

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a hetilapnak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, akiről a lap szerint régóta pletykálják, hogy 2006 szeptemberében ő juttatta el a Gyurcsány-beszédet tartalmazó felvételt a sajtónak. Szabó Bálint közölte: hallotta azt is, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc.

A Heti Válasz megkereste a hat lehetséges érintettet, aki 2006 nyarán legalább megyei szintű MSZP-vezető, kormánytényező vagy közjogi méltóság volt. Azt kérdezte a hetilap, ismerték-e, illetve találkoztak-e Rózsa-Flores Eduardóval 2005 és 2009 között. Az írás szerint Szili Katalin egykori házelnök, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter és Baja Ferenc korábbi államtitkár "felháborodva tagadta" a kapcsolatot. Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszter tömör "nem" válaszokat küldött, Juhászné Lévai Katalin, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt elnöke a lapzártáig nem jelzett vissza.

Szabó Bálint az interjúban azt mondta, jó barátja volt Rózsa-Flores Eduardónak, akit 2009 áprilisában máig vitatott módon kommandósok agyonlőttek Bolíviában.

Szavai szerint Rózsa-Flores "szerette magát bebiztosítani egy-egy koronatanúval", az sem volt véletlen, hogy ő a tanúja lehetett az említett találkozónak. "Az egyik biztosíték én voltam. Hamarosan talán kiderül, Eduardo másképp is dokumentálta-e a találkozót" - fűzte hozzá.

Azt is mondta, nem az ő feladata megnevezni az érintetteket, ezért nem árulja el vezetéknevüket, azt szeretné, ha ők maguk "szórnának hamut a fejükre". Amit tud, idén februárban elmondta Gyurcsány Ferencnek, aki úgy reagált: a történet "nagyfokú azonosságot mutat" azzal, ami az ő fejében van. Elmondása szerint ezután döntött úgy, hogy már nincs "titoktartási kötelezettsége". Hozzátette ugyanakkor, ő sem érti, Gyurcsány eddig miért nem hozakodott elő a történettel.

"Az MSZP eddigi legnagyobb árulásának vagyok az egyetlen élő tanúja - ráadásul 2004-ben engem is elárult a párt; tudom, milyen érzés, ha valakit a társai szolgáltatnak ki" - mondta a Heti Válasznak Szabó Bálint, aki a Fiatal Baloldal Vas megyei elnöke volt korábban. Ez idő alatt az ügyészség illegális tagtoborzás miatt indított eljárást, az ügyben Szabót is gyanúba fogták, de bizonyítékot nem találtak ellene. Az MSZP végül feloszlatta megyei szervezetét, Szabó Bálint pedig évekre kivonult a politikából, mígnem a DK rendezvényeinek műsorvezetőjeként tűnt fel újra.

Arra a kérdésre, biztos-e abban, hogy a három MSZP-s politikus vitte el az őszödi beszédet tartalmazó felvételt Rózsa-Floresnek, és nem ő zsarolta meg a szocialistákat a hanganyaggal, elmondta: a nyomozás kizárta, hogy kívülről lehallgatták a frakcióülés helyszínét. Majd azt is hozzátette, a három politikusnak "köztudomásúan nem fájt volna, ha mielőbb lehullik Gyurcsány feje", így ők lettek volna az utolsók, akiket ebben az ügyben zsarolni lehetett volna.

"De talán nem is kell ezer százalékig biztosnak lennem abban, hogy hárman hozták a felvételt; ami biztos, hogy volt három MSZP-felsővezető, aki tudta, létezik egy felvétel, amellyel - politikai értelemben - ki lehet nyírni Gyurcsányt. És hagyták" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök beszéde a szocialisták 2006-os választási győzelme után, az MSZP-frakció május 26-ai balatonőszödi zárt ülésén hangzott el, ám máig nem tudni, ki szivárogtatta ki az arról készült hangfelvételt, amelyből hat évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én először a Magyar Rádió közölt részletet. Ennek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek.

Gyurcsány a beszédben egyebek mellett azt mondta: "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (...) Nem csináltunk semmit négy évig. (...) Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."

A volt kormányfő 2011 nyarán arról számolt be, gyanítja, hogy kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet, döntő bizonyíték híján azonban nem nevezte meg őket. Leírta és elküldte azonban információit Mesterházy Attila MSZP-elnöknek, aki viszont újságírók előtt olvasatlanul megsemmisítette a borítékot, mondván, ha a volt kormányfő nem érzi megdönthetetlennek, és ezért nem hozza nyilvánosságra információit, akkor tőle sem várható, hogy ezt tegye.

Gyurcsány tavaly szeptemberben egy interjúban már nyíltan beszélt arról, hogy három szocialista politikus szivárogtathatta ki a beszédet: egy nő és két férfi, akiket azonban ekkor sem nevezett meg.

Idén áprilisban a Heti Válasz arról írt, Gyurcsány Ferenc informálisan megüzente a szocialistáknak, ha kihagyják az ellenzéki szövetségből a DK-t, nyilvánosságra hozza az őszödi beszéd kiszivárogtatóinak nevét. A DK a zsarolásról szóló értesülést cáfolta, de megjegyezték: a volt miniszterelnök közel jár a titok megfejtéséhez, és ha "a végső bizonyosságot megszerzi, akkor azt haladéktalanul megosztja a nyilvánossággal".

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. kormoska 2013. május 26. 11:37
  „A"kiszivárogtató"ezzel csak árt a mostani Mszp-nek,+negatív színben tünteti fel azokat akik csak gyanúba kerülnek.
  Mindezzel a Fidesznek segítenek,nem is kell szapulni a baloldalt,tönkreteszik ők saját magukat......

  Ez az egész ügy már egy lerágott/gumi/csont,szerintem már Mesterházyék sem kíváncsiak rá.
  Nem lennék meglepve,ha a kormánypártunk összetökélte volna Szabó urat egy kis"ezzel-azzal",ez egyértelműen a Fidesz stílusa:-(
  Bajnait a libákkal,az Mszp-t pedig az ilyen ügyekkel áztatják tudatosan.
  Eduardó Rózsa Flores....,ja meg ott volt még Fidel Castro és Chegevara,ne röhögtessenek már!
  Ez az egész nem több mint egy-két sértődött ember utólagos vagdalkozása,mert nem kaptak pozíciót-hatalmat akkoriban!”
 • 45. lukrecia 2013. május 24. 08:47
  „Kedves gyurcsány szimpatizánsok. Csak a tény kedvéért elmondom, mert folyamatosan mantrázzátok a hazugságot, éspedig. gyurcsány nem nyíltan mondta el , nem ö volt az első politikus aki nyíltan beszélt erről.
  Ugyanis Öszöd egy zárt , biztonsági céggel külön őrzött Mszp kongresszus volt. Még ti sem lehettetek ott kedves elvtársak mindannyian. Nyílt probléma feltárás a TV vagy egy május elsejei ünnepségen való felszólalás lett volna. Ez csak "kiszivárgott " mert valakik megakarták buktatni gyurcsányt, sőt a tőzsdén is kaszálni akartak a nyílvánvaló zuhanással , short pozicióval. Szóval nagyon nem kellene minden baj okozójából mártírt kreálnotok.
  Politikai magánbeszélgetések között nagyon helyénvaló az ilyen dicsekedő bizalmas beszéd, "hazudtunk éjjel nappal" de próbálja valaki is ezt valóban nyíltan elmondani a tv-ben”
 • 44. tótkomlósi 2013. május 23. 22:34
  „38. DobóI 2013.05.23. 20:11

  A jelenlegi garnitúra miért nem mond le a hazudozások nyilvánosságra kerülése után?

  Egyébként a napvilágra hozó fickó csak hebegett habogott, semmi konkrétumot nem mondott, mert fél a felelősségrevonástól.
  Még az eduárdót is belekeverte, még jó, hogy nem lehet kikérdezni.”
 • 43. deszkás 2013. május 23. 21:39
  „PELIKÁN_ELVTÁRS! Róluk írtam a 31 hsz-emben (fidesz) akiknek eszük ágában sincs erre elpazarolni az idejüket mert akkor elhinném ezt a szabadságharcosnemzetieskedőmultitikatgyűlölő dumát. De így hiteltelenek. Szerintem.”
 • 42. Gabcsi81 2013. május 23. 21:16
  „Ahogy közelednek a választások egyre sűrűbben fognak lerágott csontot dobni a pórnép közé, hogy legyen min rágódnunk. A lényeg az, hogy a lényegről eltereljék a figyelmet. Növekvő mély-szegénység, munkanélküliség, kivándorlás. Nekem speciel még van munkám, de tovább gyötrik az energiaszektort már nem sokáig. Szegeden rengetegen dolgoznak ezen a területen, előre félek mi lesz. Jó így élni, igazán élvezem:(((. Amúgy meg kit érdekel mi volt 2006-ban. A jelen problémáit kellenne megoldani!!!”
 • 41. apa15 2013. május 23. 20:56
  „Azt hiszem,hogy itt az egész politikai "elitnek" érdeke volt az,hogy Gyurcsányt megbuktassák,hiszen Ő volt az első olyan politikus,aki nyíltan kimondta,hogy a politika hazánkban miről szól "loptunk,csaltunk,hazudtunk".Egy ilyen kijelentést szerintük nem tehet egy felelős politikus,mert ők bizony "becsületesen" megdolgoznak a pénzükért.Ezt párt hovatartozás nélkül elmondhatjuk az egész politikai erőről,hogy mostanság másról nem szól a politika,mint az előbb említett 3 tényezőről:lopás,csalás, hazudás!”
 • 40. apa15 2013. május 23. 20:42
  „itt azt hiszem az egész politikai elitnek szúrta a szemét Gyurcsány beszéde párt hova tartozás nélkül miszerint loptunk csaltunk hazudtunk ezt mindegyik párt elmondhatja magáról végre volt aki ezt elmerte mondani és emiatt meg is buktatták az mindkét párt érdeke volt ilyet ne mondjon senki mert a közvélemény elhiszi”
 • 39. DMagóg 2013. május 23. 20:33
  „37._csutak_ 2013.05.23. 18:00: "... az én befizetett adómból rendezik."
  Befizetett és megfizetett! A Te nevedben befizetik (befizeted), a vevők (fogyasztók) megfizetik! Tudsz-e különbséget tenni a befizetés és a megfizetés között? Még az a nyomorult (rokkant) nyugdíjas is megfizeti azt, amit Te befizetsz!
  Annyival fizetsz többet (adót), amennyivel több a fogyasztásod, ám azt is mások fizetik meg!”
 • 38. DobóI 2013. május 23. 20:11
  „Kit érdekel, az ki szivárogtatta ki a beszédet? A kérdés az, hogy GyF mint becstelen hazudozó miért nem mondott le a kiszivárgás után. Amúgy ne csodálkozzon, ha hazaárulókból toborzott MSZP-ben, hemzsegnek az árulók..”
 • 37. _csutak_ 2013. május 23. 18:00
  „Moderátorom:
  "17: Míg te a kőbölcsőben hörpölöd a nagyfröccsöt, eszedbe sem jut lehet a te rokkant nyugdíj költségeidet is az én befizetett adómból rendezik. Fáj a tény ugye, hogy istenítetted azt a társaságot , azt a személyt aki "Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (...) Nem csináltunk semmit négy évig. (...) Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, " És dőlt belőletek az ömlengés hahaha"
  *
  Ez nekem szólt.
  Ezt átengedted ezért feljelentelek becsületsértés vétsége miatt!”
 • 36. DMagóg 2013. május 23. 17:16
  „34.deszkás 2013.05.23. 17:02!
  Köszönöm a nem anyázó -megtisztelő- figyelmedet!”
 • 35. Pelikán_elvtárs 2013. május 23. 17:15
  „31. deszkás, és kik nem módosítják, harmadik éve, kétharmaddal a zsebükben, amivel még a Bibliát is átírhatják?”
 • 34. deszkás 2013. május 23. 17:02
  „DMAGÓG! Köszi,elírtam.”
 • 33. DMagóg 2013. május 23. 16:49
  „31.deszkás 2013.05.23. 16:30: "... ,egyenlőre. Köszönöm az anyázást."
  Nem anyázlak egyelőre és ezután sem! Az egyenlőre egyelőre ma még nem egyenlőre. Bocs´!”
 • 32. DMagóg 2013. május 23. 16:32
  „18.lukrecia 2013.05.23. 13:00: "14: Dmagóg: valóban egy űrt fedeztél fel helyesírásomban. "
  Bocsáss meg, nem zrikálni akartalak, én is még mindig csak próbálom tanulni a helyesírást!
  Mindig is értékeltem és köszönettel vettem, ha figyelmeztettek a tévedéseimre. Ma már csupán azt szeretném, ha legalább az unokáim különbséget tudnának tenni a kettő között.
  Abban egyetértek, hogy "... a lényeg egészen máshol van." Bocsásd ezt meg nekem!”
 • 31. deszkás 2013. május 23. 16:30
  „Csak emlékeztetőül: kik is engedték meg a bankoknak az egyoldalú szerződésmódosítást? És mikor? A legfőbb ügyészi véleményt hagyjuk,egyenlőre. Köszönöm az anyázást.”
 • 30. igazságkereső 2013. május 23. 15:39
  „Mára gyakorlatilag -véleményem szerint- teljesen lényegtelenné vált maga az őszödi beszéd is, hiszen az MSZP -egyébként Gyurcsány maga is hiába bújt át a DK köpönyegbe!- teljesen, véglegesen és végletesen lejáratta magát, abszolút hiteltelenné vált mindenféle formában! Az a pártalakulat, amely 2002-2010 között képes volt érzéketlenül a földbe döngölni az országot pénzügyileg és politikailag, annak végleg el kell tűnnie a politikai palettáról. Ugyan ez vonatkozik társadalmi megítélés szempontjából Bajnai Gordonra és társaságára is, hiszen a Gyurcsány féle hálózat tagja volt ás tevékeny résztvevője az ország lerombolásának! Már csak társadalom teljes érettsége szükséges ahhoz, hogy ezek a magukat jó politikusoknak kiadó szocialista-paternalista társaság valóban a politikai temetőben kössön ki!!”
 • 29. Besenyő_Pistabácsi 2013. május 23. 15:19
  „25. theseus 2013.05.23. 15:00! Találó megállapítás! :) Furkó nem tudja már, hogyan próbáljon népszerűséget szerezni magának, képes bemártani akár a társait is! Holott már rég a böriben kellene neki lennie a kevesebbért is elítélt többi sikkasztó között a jelenlegi alakulattal egyetemben!”
 • 28. USB 2013. május 23. 15:18
  „te tényleg Pelikán_elvtárs vagy, az is maradsz”
 • 27. USB 2013. május 23. 15:15
  „Azt hittem, hogy sikerült Mátyás királynak megtalálnia a szakdogáját?”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt-PM: a Fidesz a Hajdú-Bét ügyben is hazudik

Kifogásolták, hogy az elmúlt három évben a miniszterelnöknek eszébe se jutott foglalkozni az üggyel,… Tovább olvasom