Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

3D íjász-világbajnokság

3D íjász-világbajnokság lesz Ágfalván szeptember 25-től október 1-jéig, a Vadon Lovasklubban és környékén.

Az íjászatot mindenki ismeri, a 3D íjászat azonban rövid magyarázatra szorul. A 3D annyit jelent, hogy 3 dimenziós; a versenyzők terepen, számukra ismeretlen távolságról 3 dimenziós állatfigurákra lőnek, ezzel utánozva a lehető legjobban az igazi vadászatot.

A versenyző íjának típusától függően különböző kategóriákban indulnak a sportolók. Megtalálható minden a hagyományos ősmagyar íjtól a legmodernebb csigás íjakig.

Az esemény jelentőségét és színvonalát jelzi, hogy eddig több mint 300 versenyző nevezett a világ 26 országából. Legnagyobb számban természetesen hazánkfiai képviseltetik magukat, de nem sokkal maradnak el tőlünk az osztrákok sem. Még Ausztráliából és Kolumbiából is érkeznek versenyzők.

A versenyprogram szeptember 27-én kezdődik, addig gyakorlás és a felszerelés ellenőrzése zajlik.

A már önmagában is izgalmas és látványos versennyel párhuzamosan külön íjászverseny folyik mozgó célokra, ami a világon is különlegességnek számít.

Program:
09. 26-án megnyitóünnepség Sopronban, a csapatok felvonulásával.
09. 27-től 30-ig napközben kb. 10–15 óráig a versenyt lehet megtekinteni a kijelölt helyeken. Este 18 órakor folklórelőadást ad a helyi együttes.
09. 28-án 18 órától Kassai Lajos világhírű lovas íjászunk tart bemutatót.
09. 29-én 18 órától futás-íjász bemutató. 20 órától a Megasztárból ismert Rúzsa Magdi lép fel és fergeteges bulit rendez.
Mindennap: paintballra (festéklövészetre) lesz lehetőség, valamint az íjászversenyt lehet megnézni kipróbálni 16–20 óráig.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom