Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

400 millió forint többletámogatás a fogyatékosokat ellátó civil szervezeteknek

A kormány idén 400 millió forint többlettámogatással segíti a pénzügyi gondokkal küszködő, a fogyatékkal élők ellátásáról gondoskodó civil szervezetek munkáját
A kormány idén 400 millió forint többlettámogatással segíti a pénzügyi gondokkal küszködő, a fogyatékkal élők ellátásáról gondoskodó civil szervezetek munkáját - jelentette be a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára pénteken Dunaharasztiban egy intézmény látogatása alkalmával tartott sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós elmondta: a tárca fontosnak tartja a támogatásokból, adományokból magukat fenntartó, hozzávetőleg ötezer fogyatékos, pszichiátriai beteg ellátását magukra vállaló civil szervezetek tevékenységét, részükre évente megközelítően 1,6 milliárd forintot különít el a költségvetés.

A mostani többletforrást különféle maradványpénzek átcsoportosításával teremtették elő és a Civil Érdekvédelmi Hálózat a Fogyatékos Embereknek Szolgáltatást Nyújtó Civil Szervezetekért (CÉHálózat) bízta meg a pénzek elosztásával pályázati úton.

E közhasznú társadalmi szervezethez csatlakozott 62 intézmény, kis létszámú közösségeket fenntartó, fokozott törődést, szeretetet, az emberhez méltó élet esélyét nyújtó lakóotthonokat, foglalkozatókat működtet.

Az államtitkár a Bárka Alapítvány által fenntartott, 12 bentlakó és további 19 szellemileg sérült embernek munkát adó dunaharaszti intézményt kereste fel.

Rozsályi Ágota, az alapítvány kuratóriumának elnöke szerint a hasonló otthonok többsége pénzügyi gondokkal küszködik, így a mostani többlettámogatás sok intézmény számára igazi mentőövet jelent. A dunaharaszti otthon például 4,1 millió forintot kapott, amiből a felgyülemlett adósságok egy részét fizethetik ki és megjavíttathatják a napi élethez nélkülözhetetlen autójukat - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londoni forgatókönyvek az IMF-Magyarország tárgyalásra

Ttöbb forgatókönyv is lehetséges az IMF/EU-programról szóló tárgyalások kimenetelére. Tovább olvasom