Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

400 millióval több jut jövőre az iskolatej programra

Jövőre kefirt, natúr és ízesített joghurtot is kaphatnak a tanítási napokon az óvodások és az általános iskolások.
Jövőre 1,2 milliárd forinttal támogatja a folytatódó iskolatej programot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), 400 millió forinttal nagyobb összeggel, mint az idén - tájékoztatott a VM csütörtökön.

Bővül a programban igényelhető termékek köre. Jövőre kefirt, natúr és ízesített joghurtot is kaphatnak a tanítási napokon az óvodások és az általános iskolások a 2,5 deciliter tejen, vagy az ömlesztett sajton kívül.

A nagyobb nemzeti támogatásnak köszönhetően a minisztérium 2012-től az óvodások iskolatej-ellátását is ki tudja egészíteni - a közösségin kívül - nemzeti forrással. Az óvodák a tejtermékek után így egységesen 50 százalékos nemzeti kiegészítő támogatást igényelhetnek.

Az iskolatej program jövő évi támogatásáról szóló rendelet három csoportba sorolja a településeket az adóbevételük és a hátrányos helyzetük figyelembevételével. Ennek alapján 20, 50 és 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programból.

A VM a 2012. évi programban a 100 százalékos és az 50 százalékos nemzeti kiegészítő támogatásban részesülők számát megemelte, így 40 önkormányzat kapott kedvezőbb besorolást.

A kérelmeket személyesen vagy postai úton lehet benyújtani az igénylő székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségéhez.

Az idén 45 napra csökkent a korábban három hónapos kérelem-elbírálási határidő. Az MVH a hiánytalan és jogszerű támogatási kérelmekről a beérkezést követő 45 napon belül dönt, és elrendeli a támogatás összegének átutalását. A támogatás igénylői nemcsak az intézmények fenntartói lehetnek, hanem - 2011. évhez hasonlóan - a termékek előállítói is - tájékoztat a közlemény.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2011. december 15. 17:33
    „Esetleg nem a csóróságot a szegénységet kellene felszámolni! Ki is mondta ezt? Ja, a Marxista Középiskolába hallottam! Amikor a néhai Kádár János bátyámat idézték! Mielőtt az ócsárlás kezdődik, megjegyzem tömegek jártak ide. Meg a krimókba! Azóta alkalmazkodtam a magyarországi körülményekhez. Azok a <moderálva> kommunisták és KISZ titkárok.Ja, ma már szabadság harcosok és forradalmárok! Sőt az egyik Nemzet Vezető!!!
    Rokkant nyugdíjasok is kapnak. Pardon elfelejtettem majd kést osztanak ki közöttük!
    A fejlett EU fizetésekre meg várunk, mint 20 éve?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NFM: vége a nemzeti vagyonnal való felelőtlen gazdálkodásnak

A nemzeti vagyonról szóló törvényjavaslat elfogadása azt jelenti, hogy a jövőben csak kétharmados… Tovább olvasom