Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

40 település jelentkezett börtönépítésre

A börtönök túltelítettségének megszűntetéséhez nyolc 500 fős és egy 1000 férőhelyes új börtön és fegyház fokozatú intézet létesítésére van szükség - közölte Pintér Sándor.
Negyven település ajánlott fel térítésmentesen területet börtönök építésére a megadott határidő lezárultáig a belügyminiszter írásbeli válasza szerint.

Pintér Sándort a januárban közzétett felhívással összefüggésben a jobbikos Apáti István kérdezte.

A tárcavezető - parlamenti honlapon közzétett - válasza szerint a börtönök túltelítettségének megszűntetéséhez nyolc 500 fős és egy 1000 férőhelyes új börtön és fegyház fokozatú intézet létesítésére van szükség.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) három kétfős szakmai bizottságot hozott létre, amelyek végigjárták a felajánlott önkormányzati helyszíneket, egyeztettek a települések polgármestereivel, hivatali vezetőivel, továbbá pontosították a beruházás megvalósíthatóságával kapcsolatos kérdéseket és feltételeket. A szervezet a benyújtott anyagok, helyszínbejárások és a kapott többletinformációk mérlegelésével készíti el a pályázatok elbírálására, rangsorolására vonatkozó javaslatát.

A tervezett, mintegy 5000 új férőhely kialakítása - megfelelő támogatottság esetén - várhatóan 2019 végéig valósulhat meg - írta a belügyminiszter.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimentette a babát a tűzforró autóból a tatai rendőrnő

Szegény kisbaba úgy izzadt, mintha egy vödör vízzel öntötték volna le - mondta Berényi Orsolya… Tovább olvasom