Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

46 milliárdot ígér Ujhelyi dél-alföldi turisztikai célokra

A Dél-alföldi Regionális Operatív Program (DAROP) 238 milliárd forintos teljes keretéből 46 milliárd forint jut turisztikai célokra a régióban 2007-2013 között - közölte Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.
A támogatásokból 34,4 milliárd forintot a versenyképes turisztikai termékek és attrakciók fejlesztésére, 11,6 milliárd forintot pedig a turisztikai fogadóképesség javítása fordítanak - mondta el az MTI-nek az államtitkár a kormányzati, önkormányzati és szakmai képviselőkből álló Dél-Alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság (DARIB) alakuló ülését követően.

A fejlesztési elképzelésekhez kapcsolódóan akcióterv készült, amely turisztikai részének tervezése során kiemelt szerepet kaptak a régió ágazati szempontból kedvező adottságai a gyógyhatású termálvízkészlet, az épített örökség turisztikai célú fejlesztése, a bor- és a lovasturizmus, valamint a gasztronómiai látványosságokhoz kapcsolódó szolgáltatások bővítése. Az új idegenforgalmi termékek kialakítását célzó programon belül önálló komponens lesz a régió egészségturisztikai létesítményei termál- és gyógyvízkészletén alapuló szolgáltatásainak komplex fejlesztése tette hozzá.

Ujhelyi István elmondta, hamarosan lezajlik a régió gazdasági és társadalmi szereplőivel a regionális akcióterv társadalmi vitája is, a konkrét pályázatokat pedig azután írja ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az államtitkár kiemelte annak a jelentőségét, hogy a Brüsszellel való tárgyalásokon sikerült megőrizni a turisztikára szánt források egészét, így a következő években robbanásszerű fejlődésnek indulhat a magyar turizmus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.11.

Tovább olvasom