Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

49 nap alatt 2300 kilométert fut a Tisza Nagykövete

A Tiszát szennyező kommunális hulladék kezelésére, és a folyó menti települések összefogására buzdít Hídvégi-Üstös Pál.
A Tisza Nagyköveteként ismert sportember pénteken délelőtt Vásárosnaményból indult, hogy 49 nap alatt, összesen 2300 kilométert futva hívja fel a figyelmet a folyó megóvásának fontosságára. A környezetvédelmi akció során 5 országban, mintegy 300 Tisza-menti település vezetőivel találkozik.

Hídvégi-Üstös Pál május elsején Vásárosnaményból egy környezetvédelmi fesztivál megnyitóján startolt, és érinti -többek között- Olcsvát, Panyolát, Fehérgyarmatot, majd a nap végénTivadart. Szombaton Szatmárcseke, Tiszakóród majd Tiszabecs az állomáshely. A magyar-ukrán határt vasárnap lépi át, hogy Kárpátalján folytassa a "Szabolcs-Szatmár-Bereg és Kárpátalja Együtt az Élő Tiszáért" elnevezésű környezetvédő missziós útját.

A sportember pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy Beregszászon azt kéri majd a műanyagpalackokat gyártó cégek vezetőitől, hogy vegyenek hulladékdarálókat az érintett kárpátaljai településeknek, mert azok tenni akarnak a folyó szennyezése ellen. Az árhullámokkal ugyanis minden évben, több tonna kommunális hulladék érkezik a folyón Magyarországra.

"Idén, mintegy 300 Tisza menti településre megyek el. Terveim szerint mindenhol találkozom majd a polgármesterekkel, akik egy közös nyilatkozat aláírásával fejezhetik ki, hogy elkötelezettek az "Élő Tisza" mellett" - mondta Hídvégi Üstös-Pál, aki 2006-ban hosszában már átúszta a folyót.

A 2300 kilométeres út a tervek szerint júniusban Vásárosnaményban ér majd véget.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. május 02. 17:38
    „Na hajrá! Én már eszek minden reggel a hitelkárosultakért. Még közvetíteni is fogom. Együnk együtt értük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ a magas választási részvételért kampányolna

A parlamenti pártok európai parlamenti listavezetőiével közösen tenne erőfeszítéseket az SZDSZ azért, hogy minél többen elmenjenek szavazni júliusban, az EP-választásokon. Tovább olvasom