Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

4 vádlottja lehet a kézigránátos gyilkosságnak

Négy ember ellen javasolt vádemelést a rendőrség a napokban a két halálos áldozatot követelő, 2008. novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság ügyében.
Petréteiné Malomsoki Csilla, a baranyai főügyészség helyettes főügyésze az MTI-nek szerdán elmondta: a rendőrség előre kitervelten, több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést három férfi és egy nő ellen.

A helyettes főügyész hozzátette, az ügyészségnek 30 napja van, hogy döntsön a vádemelésről, ezzel egyidejűleg a bíróság előtt indítványozhatja a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának fenntartását. Ha az ügyészség vádat emel, a bíróság a négy embert akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja.

Petréteiné Malomsoki Csilla a feltételezett elkövetőkről annyit árult el, hogy részben rokonok, részben ismerősök. Megjegyezte, a nyomozati iratok szerint a rendőrségnek sikerült tisztáznia, ki kitől szerezte be a kézigránátot és ki dobta be azt a családi házba, ám ennek részleteiről az ügy jelenlegi szakaszában nem kívánt beszélni. A gyilkosság motivációjáról is csak annyit mondott, hogy nem rasszista, hanem személyes ok volt.

Pécsett 2008. november 18-án éjjel dobtak kézigránátot a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba, a robbanásban egy férfi és egy nő meghalt. Három gyermekük közül ketten könnyebben sérültek, őket sokkos állapotban kórházba szállították.

A rendőrség tavaly februárban fogott el kettőt a gyilkosság feltételezett elkövetői közül: B. Jenő 45 éves kővágószőlősi roma kisebbségi képviselőt és B. János 43 éves volt rendőrt. A testvérpár tagadta a kézigránátos támadás elkövetését.

Dakos József, Baranya rendőrfőkapitánya a két férfi őrizetbe vételét követően azt mondta: harminc nyomozó hónapokon át tartó aprólékos munkája, s egyebek mellett száz tanú meghallgatása vezetett a gyanúsítottak nyomára, a feltételezett elkövetők indítéka nem rasszista, hanem személyes jellegű volt.

A rendőr dandártábornok kitért arra, hogy az elkövetők ismerték áldozataikat, akik közül feltehetően csak a férfival volt problémájuk.

B. János, aki egy közösségi portálon talált adatlapja szerint korábban tizennyolc évet szolgált a rendőrségnél, abból nyolc évet helyszínelőként, szintén a pécsi Fejlődés utcában lakott, néhány háznyira az áldozatoktól.

A rendőrség később egy harmadik gyanúsítottat is elfogott, ezt követően nem nyilatkozott az ügyről annak ellenére, hogy korábban azt ígérte: ha a nyomozás lezárul, eredményeiről sajtótájékoztatón kívánnak beszámolni. Az ügyészségre küldött iratokból derült ki, hogy a bűncselekménnyel valójában négy embert gyanúsítanak.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2010. január 14. 18:21
  „Kár volt eltüntetni a hozzászólásomat, csak annyi volt benne, hogy cigányok robbantottak cigányokat, ergo nem kaphatnak sokat. Emlékeztettem a gyilkoscigány Kozák-Kolompár Rájmundkára. aki szándékos emberölésért egy(1!) évet kapott fölfüggesztve!
  Talán ez uszítás, vagy rasszizmus?”
 • 2. Walaky 2010. január 13. 14:41
  „Szeged, CSerepes sor, de itt Pécsett is van ám piac:))))”
 • 1. flexsnake 2010. január 13. 14:32
  „nem semmi. És honnan volt a gránát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolás rablót fogtak el

Egy középiskolás fiú akart kirabolni egy csemegeüzletet Kisvárdán, a 16 éves elkövetőt a rendőrség… Tovább olvasom