Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

50 éve a házasulók szolgálatában

Claus Volkerné Hévei Edit immár 50 éve járul hozzá a házasságkötés feledhetetlenné tételéhez.

A Claus Volkerné Hévei Edit vezette „Edit Esküvő és Divatáru Szalon" 2005-ben immár 50 éve járul hozzá elegáns menyasszonyi és menyecskeruháival az élet legszebb pillanata, a házasságkötés minél ünnepélyesebbé, feledhetetlenné tételéhez. Sok ezer leendő feleség és örömanya fordult már meg a győri Arany János utcai szalonban, hogy kiválassza a számára legmegfelelőbb menyasszonyi ruhát, a kellékekkel, hogy párjának örök hűséget fogadhasson. A családi vállalkozás generációról generációra szállt. Az üzletet a jelenlegi tulajdonos nagymamájának testvérei, az ötvenes években Győrött jól ismert Csiszár nővérek alapították, mindössze 5–6 ruhával. Ahogy az igények növekedtek, úgy nőtt a ruhák száma is. A nővérek művirágokkal is foglalkoztak, hiszen jól megfért egymás mellett a két „üzletág". Nyugdíjba vonulásuk után Edit édesanyja vette át az üzletet. Szépen, folyamatosan bővült a ruhatár. Az új tulajdonos saját maga varrta, készítette a ruhákat, a fejdíszeket, de vásárolt is, ha kellett.

– Életem egy része az üzletben zajlott. Gyerekként és felnőttként is sokat segítettem édesanyámnak. Jó volt látni az esküvőre készülők ragyogó arcát. Az elegáns ruhákat, a tükör előtt forgolódó menyasszonyokat – emlékezik Edit asszony, és hozzáteszi: – A lányok persze nagyon különbözők, mint ahogy az ízlések is, de abban mindenki egyformán gondolkodik, hogy szép, sőt, a legszebb akar lenni élete egyik legkülönlegesebb napján. Vannak, akik nagyon is tudják, milyen ruhát akarnak és vannak, akik tanácstalanok. A lányok anyukával, barátnővel jönnek, de így is nagyon nehéz a választás.  

Az üzlet 1970-ben költözött az Arany János u. 19. alá, a mellette levő üzlethelyiségből. Az sem volt sokkal nagyobb, de a mostani valóban családias hangulatú a maga 16 négyzetméter alapterületével.
– 1987 májusában vettem át édesanyámtól az üzletet. Nem készültem sem kereskedőnek, sem varrónőnek. Közgazdaságit végeztem, és sokáig ebben a szakmában is dolgoztam. A sors mégis úgy hozta, hogy 22 évvel ezelőtt át kellett vennem az üzletet. Nem volt persze számomra ismeretlen a feladat. Mindig is szerettem a szépet, a menyasszonyi ruháknál pedig szebbet, elegánsabbat nehezen lehetne találni – mondja a kedves üzletasszony, aki számára nagyon fontos a „vendégek" megelégedettsége. – Örömmel tölt el, ha látom, sikerült azt a ruhát megtalálni, amely nemcsak tetszik az oltár elé vonulónak, de jól is érzi magát benne. Nagyon lényeges ez, hiszen a fiatalok számára oly fontos napot nem szabad egy olyan ruhával tönkretenni, amelyben a menyasszony csak feszeng. Fontos nekem, hogy akik elviszik a mi ruhánkat, azok megelégedetten, boldogan hozzák vissza. Ezt igazából akkor érzem, amikor fényképeket is hoznak magukkal. Hiába a legjobb reklám, a megelégedett vevő. Nálunk szolid árakon csinos ruhákat és kiegészítőket lehet bérelni.

Aki fiatalok között él, dolgozik, az maga is fiatal marad. Aki pedig folyamatosan tanúja az örömteli pillanatoknak, az maga sem lehet boldogtalan. Lehet, hogy ez a titka Edit fiatalosságának, kedvességének és vidámságának? Döntsék el önök, akik felkeresik esküvői szalonjában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etnikai feszültség a benzolfolt miatt az orosz távol-keleten

Szociális feszültségeket okozott a Kínából az Amurba érkező benzolfolt. Az orosz távol-keleti… Tovább olvasom