Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

50 milliárd családtámogatásra

A szociális törvénycsomag elfogadásának nyomán a költségvetés az idén 50 milliárd forintot fordít családtámogatásra – közölte Korózs Lajos (MSZP) szerdán Egerben tartott sajtótájékoztatóján
A honatya a sajtótájékoztatón az egyes intézkedéseket ismertetve elmondta: a törvénycsomag jóváhagyása nyomán január 1-jétől visszamenőlegesen 20 százalékkal növekszik a családi pótlék összege. A nagyszülők a jövőben a nyugdíj folyósítása mellett vehetik igénybe a gyermekgondozási segélyt, ami plusz 2,5 milliárd forint kiadást jelent a költségvetésnek. Ugyanakkor összesen 1,5 milliárd forintnyi támogatást nyújt a költségvetés ahhoz, hogy az apák egy hét szabadságban részesüljenek gyermekük születését követően, és 50 százalékkal nő az egyszeri anyasági támogatás mértéke is.

A törvénycsomag elfogadásakor, a szociális ellátásokról szóló törvény módosítása útján, az önkormányzatok által nyújtható lakásfenntartási támogatás mértékét az öregségi nyugdíjminimum 80 százalékáról 100 százalékra, egyedülálló esetében pedig 150 százalékra emelték. A temetési segélynek a rendelkezés szerint fedeznie kell a kö ltségek minimum 10 százalékát, ám rászorultság esetén a teljes költséget fedezhetik az önkormányzatok.
A jövőben a költségvetés támogatást nyújt az önkormányzatoknak, az egyedülálló idősekhez, illetve mozgáskorlátozottakhoz bekötendő, úgynevezett házi segítségnyújtást segítő jelzőrendszer kiépítéséhez, kötelezővé teszi a 10 ezernél népesebb települések számára éjjeli menedékhely, illetve a hajléktalanok részére átmeneti szállás üzemeltetését. A jogszabály rendelkezik a hajléktalanokat segítő utcai szociális munkások státusáról is. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapj el, ha tudsz!

Leonardo di Caprio ezúttal egy világhírű szélhámos szerepében tűnik fel, aki csak egyetlen embert… Tovább olvasom