Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

50 milliós óvodát adnak át 65 gyereknek Iszkaszentgyörgyön

Korszerű óvodát hoz Iszkaszentgyörgyre a Mikulás. Az épületet 50 millió forintból bővítették és korszerűsítették az elmúlt hónapokban. Az új óvodát csütörtökön adják át a Fejér megyei településen.
Az óvoda felújításakor kibővítették a meglévő épületet egyebek között orvosi- és tornaszobával, logopédiai foglalkoztatóval. Akadálymentesítették az intézményt, korszerűsítették a konyhát, a fűtést, a homlokzatot és a födémet szigetelték, páraszellőzőket építettek be a nyílászárókba. Térkővel burkolták az óvodához vezető utat, parkosították a környékét és elvezették a csapadékvizet - mondta a Gáll Attila, polgármester. A településen kétezer ember él, közülük 65 óvodáskorú.

A hivatalos látogatásra csütörtökön Magyarországra érkező finn szociális miniszter első útja Ferihegyről a kétezer lelkes bakonyaljai településre vezet. Személyesen kézbesíti a finn Mikulás ajándékát az óvoda felújítása alkalmából, mivel a lappföldi Savukoski testvértelepülése Iszkaszentgyörgynek.

A Székesfehérvárral szomszédos Iszkaszentgyörgyön két évvel ezelőtt saját erőből 45 millió forintos új, szakrendeléseknek is helyet adó egészségház épült, ehhez ingatlant értékesítettek. 18 milliós pályázat segítségével ugyancsak két évvel ezelőtt számítógépekkel szerelték fel, és interaktívvá tették a nyolcosztályos kastélyiskolát. Jelenleg 92 millió forint uniós támogatással kerékpárút épül. Az önkormányzat 23 milliót biztosít a 3.8 km hosszú útra, amelyet jövőre adnak át.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2008. december 04. 21:39
    „Azonnal becsukni, kaszinót, kuplerájt, bankfiókot nyitni helyette! Ekkora pazarlást!”
  • 1. kutyuka 2008. december 04. 13:32
    „Botka nem olvassa ezeket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak az éjjel Pesterzsébeten

Holttestet találtak csütörtökre virradó éjjel Budapest XX. kerületében, a Kossuth Lajos utca és… Tovább olvasom