Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

56 ezer gázár-támogatás igénylőnél talált eltérést az APEH

Az APEH és a Magyar Államkincstár közösen ellenőrzi a lakossági gázár-támogatások igénylésének jogosságát. Az adóhatóság adatai szerint több mint 56 ezer igénylőnek magasabb a jövedelme annál, mint amit az igénylésben megjelölt.
Az APEH a személyi jövedelemadó-bevallások alapján egyezteti a gázár-támogatási igénylések jogosságát. Az adóhatóság 180 ezer igénylő adatait kapta meg a Magyar Államkincstártól és egyharmaduknál találtak eltéréseket.

A nem végleges adatok szerint 50 ezer igénylőnek nem volt adóbevallása. Közülük sokan nyugdíjasok, illetve nincs adóköteles jövedelmük, de volt ahol az adóhatóság nem dolgozta még fel a tavalyi bevallásokat.

Több mint 56 ezer igénylő esetében az adóhivatalnak magasabb jövedelemről volt tudomása, mint amennyit a támogatás igénylésekor feltüntettek. 17 ezer adózónál ugyanakkor az APEH által kiszámolt jövedelem volt alacsonyabb annál, mint amit a Kincstár jelzett.

Vitás esetekben először az Államkincstár egyeztet az igénylővel, ám ha ez nem vezet eredményre, akkor az adóhatóság tart jövedelemellenőrzést. Ha valakiről bebizonyosodik, hogy jogtalanul igényelt gázár-támogatást, akkor a kedvezményt visszavonják, és a különbözetet a jegybanki alapkamat kétszeresével terhelve fizettetik vissza - derül ki a Kormányszóvivői Iroda közleményéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több nemzet képviselője egy szegedi esküvőn

Szombat este hagyományos, ám rendhagyó esküvőre látogattunk. A vendégsereg ugyanis tizenöt különböző… Tovább olvasom