Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

5 magyar fotográfus a nemzetközi fotófesztiválon

EgyMás vonatkozásában címmel az emberek egymás közti kapcsolatait dolgozza fel az az öt magyar fotográfus, akinek 50 munkáját láthatja a lengyel közönség péntektől a hónap végéig a lódzi nemzetközi fotófesztiválon, a Művészeti Központban.
A Krakkói Magyar Centrum szervezésében és a Varsói Magyar Kulturális Intézet támogatásával kiállította képeit Lódzban Csoszó Gabriella, Dóka Béla, Ember Sári, Fátyol Viola és Hermann Ildi - mondta el az MTI-nek Pászt Patrícia, a centrum vezetője.

A kiállításon emberi kapcsolatokat mutatnak meg képeiken a fotósok azok sokszínűségében. Különbözőek ugyan a fotográfiai közelítésmódok, mégis közös íve van az öt művész alkotásainak a társasági viszonyoktól a családon át az önmagunkkal való kapcsolat megmutatásának mélységéig - mondta a magyar tárlat kurátora, Czizek Gabriella.

Láthat a közönség megrendezett képeket egy baráti társaság közös programjairól, csendes derűs felvételeket vidéki pihenésről és a szeretett nőről, bicikliket és portrékat az egyik fotográfusról és családjáról.

Csoszó Gabriella négy fogadott testvérét fényképezte éveken át. Portréiban a növekedés, a változás arcait mutatja be. Dóka Béla a tájban kedvese alakját, mint a természet odaillő részét jeleníti meg. Ember Sári egy baráti társaság különböző közös programjait vizuális naplóként rögzíti. Fátyol Viola általános családi kapcsolatokat tesz személyessé fotóin. Hermann Ildi egy betegség és fölgyógyulás folyamatát dolgozza föl képnaplójában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újságíróra támadt az iskolaigazgató

Megtámadta a Bors újságíróját és elvette fényképezőgépét az almamelléki iskola igazgatója, annak az… Tovább olvasom