Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

5 millióra bírságolták a Magyar Postát

A Magyar Posta jogszerűtlenül tagadta meg az szerződéskötést a robogó-motorkerékpár tenderen.
A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 5 millió forintra bírságolta a Magyar Posta Zrt.-t, mivel a robogó-motorkerékpár tenderen nem volt hajlandó szerződést kötni a legjobb ajánlatot tevő, nyertesnek kihirdetett céggel - a határozat a Közbeszerzési Hatóság honlapján jelent meg.

A március végén közzétett felhívás 237 robogóra és 35 motorkerékpárra szólt. Az első kategória becsült ellenértéke nettó 118,5 millió, míg a másodiké nettó 19,250 millió forint volt. Két cég - a BPR-Consulting Bt. és a Marinát Kft. - tett ajánlatot. Az ajánlatok beadása után közölte velük az ajánlatkérő, hogy eláll a közbeszerzéstől, mivel a Magyar Posta az átvilágítása után takarékossági programot indít, így nem lesz szüksége a járművekre.

A KDB elmarasztalta a postát azért is, mert nem volt hajlandó megfizetni a befizetett ajánlati biztosíték összegének kétszeresét, amelyet a Kbt. abban az esetben ír elő, ha a szerződéskötés bármilyen ok miatt elmarad.

A KDB-hez a BPR-Consulting Bt. fordult jogorvoslatért, amely mindkét részajánlati körben a lehető legmagasabb pontszámmal nyert.

Az 5 millió forintos - a KDB mai gyakorlatában magasnak számító - bírságot azzal indokolta a döntőbizottság, hogy az ajánlatkérőt az elmúlt két évben már bírságolta közbeszerzési szabályszegésért.

Olvasóink írták

  • 1. balihoho 2012. szeptember 25. 19:11
    „Nekem jövőre lesz tíz éves a tévém, kifogástalanul működik, és eszem ágában sincs lecserélni, mert nincs újra pénzem. javítani meg, ügye egy jól működő készüléket felesleges. Az pedig ebben a pénz ínséges helyzetben hidegen hagy, hogy egyre többen cserélik le a készüléküket, LCD tévékre, amik köztudottan kényesebbek, noha valóban kevesebb energiát fogyasztanak. Ja! és az öreg békebeli hűtőszekrényem is túl van a harmincon, és szintén kifogástalanul üzemel, igazi MAGYAR MINŐSÉG! Nem Kínában gyártották annak idején!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi őrizetben a késelő gödöllői rendőr

A végzés nem jogerős, mert a 32 éves F. István védője fellebbezett. Tovább olvasom