Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

5 ügy 8 gyanúsítottja állítja: kényszervallatták őket a sellyei rendőrőrsön

A Népszabadság szerint Heindl Péter, a Szent Márton Caritas Alapítvány jogásza húsz éve nyújt jogsegélyszolgálatot az ormánsági falvak nincstelen cigányainak.
Egy alapítványi jogász feljelentése alapján öt ügyben folyik nyomozás rendőrök ellen, a jogásznak az öt ügy nyolc gyanúsítottja azt állította, hogy kényszervallatták őket a sellyei rendőrőrs egyenruhásai - írta keddi számában a Népszabadság.

A lap szerint Heindl Péter, a Szent Márton Caritas Alapítvány jogásza húsz éve nyújt jogsegélyszolgálatot az ormánsági falvak nincstelen cigányainak. A jogász tavaly júniusban ismert meg egy olyan büntetőügyet, aminek gyanúsítottjai azt állították, hogy a rendőrök kényszervallatással vertek ki belőlük beismerő vallomást. Azóta Heindl öt ügy nyolc gyanúsítottjának kényszervallatásról szóló szavait jegyzőkönyvezte - írta a lap, amely szerint a jogász valamennyi esetben feljelentést tett az ügyészségen. Bár többször is elutasították, hogy vizsgálatot indítsanak, ma már mindegyik ügyben folyik a nyomozás - tették hozzá.

Olvasóink írták

 • 12. pachakuti 2013. április 16. 11:28
  „A cigány soha - de tényleg soha - nem hazudik!”
 • 11. LukSzkaivoker 2013. április 16. 11:08
  „Ez az "érdekes, engem még nem vertek meg a rendőrök" ez olyan szánalmas. A jelenség igenis létezik, és ennek kapcsán felvetődik néhány kérdés. Tényleg nem létezik más módszer? Ha elfogadjuk, hogy ez szükséges, elfogadjuk-e azt, ha ártatlanokat vernek meg? Ti is elnézően azt mondanátok, ha megvernének a rendőrök, hogy szegényeknek nincs más eszközük?
  Néha kiderülnek ilyenek, nem tudom milyen lehet az arány. Olvastam egy fiatalemberről, akit ártatlanul meggyanúsítottak egy bankrablással (ha jól emlékeszem). Elmondta, hogy 5-6 rendőr bevitte egy szobába megbilincselve. Zsákot húztak a fejére, tökön rúgták, aztán jól megverték. Később kiderült, hogy nem ő követte el a dolgot, fel is jelentette a rendőröket, de az ügyből nem lett semmi. Aztán el is hagyta az országot. Több ilyen esetről tudok, köztük durvábbról is.”
 • 10. DMagóg 2013. április 16. 10:51
  „Kilőtték a szemüket? Nem? No, akkor nem történt semmi, oszt jónapot!
  Ám, amikor a rendőrök garázdálkodtak a békés TV-székház foglalókkal szemben, az világraszóló volt!
  A bűnüldözők pártján állok! Ám, tartsák be a törvényeket még "harchelyzetben" is, de különösen a "két hét" után jó pár pár évvel! Különbség?”
 • 9. YoDa 2013. április 16. 10:12
  „Egyszer csak eljutunk oda... ahol a "nagy és áhított" USA tart; minden rendőrautó bekamerázva, minden kihallgató helyiség, tükörfalas és csak videóra rögzített módon történhet kihallgatás. Biztos van ilyen és olyan kihallgatás is. Azaz tuti, hogy néha el-el csattan egy-egy füles és biztos az is igaz, hogy ha már más út nincs, akkor feljelentik a rendőrt alaptalanul, hogy márpedig kényszervallatás történt. Érdekes, hogy velem egyetlen rendőr sem kekeckedett soha, nem vertek meg, és még csak tiszteletlenek sem voltak, ja hogy én is így álltam mindig hozzájuk... ennyi...”
 • 8. karaly 2013. április 16. 09:53
  „Elmondja önként a nyilatkozatát a tetten ért gyanúsított. Majd később védőt fogad, akinek nehéz dolga van, mert a bűncselekmény elkövetését már beismerte a védence, így a beismerő vallomással annyit tud tenni, ráveszi, hogy tegyen feljelentést kényszerítés miatt, ezáltal a beismerő vallomás szerte foszlik. Az ügyek zömében ez ügyvédi praktika.”
 • 7. pog 2013. április 16. 09:09
  „mindenkinek joga van csak a rendőrnek nincs...próbálnának egy nálunk fejlettebb társadalomban bűnözni ....”
 • 6. benq 2013. április 16. 08:40
  „nahát megint megeszi a nép a rendőrséget, :-) de nem baj én biztonságban érzem magam, mert a csomó jogvédő megvéd :-(
  hozzanak rendes visszatartó törvényeket a kiváltságos etnikumnak is..... tovább moderálom magam....”
 • 5. Egyolvasó 2013. április 16. 08:30
  „Le a rendőrséggel, éljen a bűnözés!”
 • 4. szentmiki 2013. április 16. 08:11
  „Kevés!!!”
 • 3. KamuNeni 2013. április 16. 07:58
  „Helyes”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. április 16. 07:50
  „jáj-jáj úgy hát !kínyszerbül vittek be ! mögmég csúnyán is néztek rám...az a bájúszos mög egenyesen randául...”
 • 1. Horthyszobor 2013. április 16. 07:50
  „Érdekes a mi családunkat nem vallatjak. Meg kényszerből sem. Ja mert dolgozunk egész nap???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leváltják a magyar légi mentők vezetőjét

Druzsin Iván kevesebb, mint egy évig töltötte be posztját. Tovább olvasom