Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

60 milliárdot kell megspórolniuk a minisztériumoknak

A kormány számításai szerint a költségvetés tervezéséhez képest rosszabb makrogazdasági adatok miatt 200 milliárd forintos hiánya keletkezne a költségvetésnek, amit a kabinet az állami kiadások csökkentésével pótol - jelentette be a kormányszóvivő a kormány vasárnapi soron kívüli ülése után.
Daróczi Dávid leszögezte: a kormány vasárnap arról döntött, hogy ebből a 200 milliárd forintból 60-at a minisztériumoknak kell a saját költségvetésükből megspórolni.

A kormányszóvivő leszögezte: a kormány nem adóemeléssel, illetve a költségvetési hiány várható összegének megemelésével kompenzálja a gazdaság rosszabb teljesítményéből adódó többlet-hiányt, hanem az állami kiadások csökkentéséből.

A minisztériumoknak a kormány jövő vasárnapi - szintén soron kívüli - ülésére kell kiszámolniuk, hogy mekkora összeget tudnak megspórolni a saját költségvetési fejezetükből. Ugyancsak a jövő vasárnapi ülésen dönt a kormány a fennmaradó 140 milliárd forint forrásairól is. Ez utóbbiról nem árult el részleteket a szóvivő.

Daróczi Dávid hozzátette: a kormány mostani ülésén tájékoztatót hallgatott meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, Veres János pénzügyminisztertől és Kiss Péter kancelláriaminiszteről az adó- és járulékrendszer, a foglalkoztatás és a szociális rendszer átfogó átalakításával kapcsolatos eddigi egyeztetésekről. Ezekben a kérdésekben szintén jövő vasárnap hoz végleges döntést a kormány, amelyekről Gyurcsány Ferenc február 16-án hétfőn tájékoztatja a parlamentet.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. február 09. 08:59
    „Igazuk van. Adóztassák meg a családi pótlékot, de vereselftársnak azért új autó kell. Ez a spórolás. Anyátokat, rohadt görények!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mocsai Lajost sokkolta a veszprémi tragédia

Megdöbbentő, ami a játékosaival történt. Ezt monda a bajnok MKB Veszprém vezetőedzője. Tovább olvasom