Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

622 millió forintból Infocentrum épül Zalaegerszegen

Jórészt EU-támogatásból, összesen 622 millió forintból Infocentrum épül Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Zalaegerszegi Intézetében.
Az 1500 négyzetméter alapterületű, háromszintes, teljesen akadálymentesített, geotermikus energiát hasznosító épülettel kapcsolatban csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót Zalaegerszegen.

Az Infocentrum földszintjén a tanszéki könyvtár működik majd, illetve tanulmányi labor és kutatószobák kapnak helyet. Az első emeletre tantermek költöznek, míg a tetőtér tudományos konferenciák, rendezvények helyszíne lesz - a tervek szerint már 2010 szeptemberétől.

Az Infocentrum kialakításának teljes költsége 622 millió forint. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megítélt 597 millió forintos támogatáshoz 10-10 millióval a Zala megyei önkormányzat, illetve a zalaegerszegi városi önkormányzat is hozzájárul. 5 millió forintot - önrészként - a főiskola helyi intézete biztosít.

Az Infocentrum szolgáltatásait nem csak a hallgatók, illetve a tanárok használhatják. A könyvtárba beiratkozó helybeliek például korlátlanul hozzáférhetnek az internethez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GfK: a magyar eredet is sokat számít a vásárlóknak

Egyre fontosabb a hazai eredet egy termék kiválasztásánál - derül ki a GfK Hungária Shopping Monitor… Tovább olvasom