Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

6 évet kapott a kisvárdai ékszerbolt rablója

A férfi 2012 márciusában egy gázpisztollyal kísérelte meg a rablást.
Jogerősen hat év börtönbüntetést szabott ki kedden a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki 2012 márciusában egy gázpisztollyal kísérelt meg kirabolni egy kisvárdai ékszerboltot - közölte a bíróság szóvivője.

Fórizs Ildikó elmondta: a táblabíróság Balla Lajos vezette tanácsa - helybenhagyva az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék ítéletét - a vádlottat hat év börtönre ítélte rablási kísérlet és közveszéllyel fenyegetés miatt. A vádlottnak jelentős banki tartozása volt, és végső elkeseredésében határozta el, hogy bűncselekménnyel próbál pénzhez jutni. Engedéllyel tartott gázriasztó fegyverével Kisvárdára utazott, és - hogy kevesebb rendőr legyen a belvárosban - felhívta a kórház diszpécserét, akivel azt közölte, hogy a kórház területén bomba fog robbanni. A kórházban általános ellenőrzést rendeltek el, minden műtétet és egyéb vizsgálatot leállítottak. A vádlott ezután belépett az ékszerboltba, fegyverét az ott dolgozókra - egy alkalmazottra és a tulajdonosra - fogta, majd készpénz és az ékszerek átadását követelte. A sértettek ezt megtagadták, sőt a tulajdonos a fegyver valódiságát is kétségbe vonta. A vádlott közben a boltba belépni szándékozó egyik vásárlót sikertelenül próbálta berángatni a boltba, majd elmenekült. A vádlott mindvégig elismerte a bűncselekmény elkövetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihirdették az új polgári törvénykönyvet

A jövő év március 15-étől hatályba léphet az új Ptk., miután kedden Áder János aláírásával megjelent a Magyar Közlönyben az Országgyűlés idei első ülésén elfogadott kódex. Tovább olvasom