Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

70 ezren léptek vissza a tb nyugdíjrendszerbe

Tavaly december végéig 69.469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerbe - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteken.
Öregségi nyugellátásának módosítását 1.823 olyan pénztártag kérte, aki már részben magánnyugdíjpénztári szolgáltatásban részesült.

A tb rendszerbe visszalépésre egy tavalyi törvénymódosítás nyomán közel 123 ezer pénztártag számára nyílt meg a lehetőség, őket a felügyelet erről levélben értesítette.

A magánnyugdíjpénztárak december 31-ig a beérkezett kérelmekből 45.292 pénztártagét, illetve 1.017 volt pénztártagét fogadták el, a további kérelmek feldolgozása folyamatban van - közölte a felügyelet.

Azon pénztártagok egyéni számlájának piaci értéke, akik már elfogadott kérelemmel rendelkeznek, közel 74,87 milliárd forintra rúg. A visszalépések kapcsán az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) részére állampapírban 50,22 milliárd forintot adtak át, a Magyar Államkincstár (MAK) részére pedig 6,51 milliárd forintot utaltak vissza.

A nyugellátásuk módosítását kérő volt pénztártagok egyéni számlájának összege közel 1,25 milliárd forintot tesz ki, ebből 1,04 milliárd forintot utaltak vissza a Nyugdíjbiztosítási Alapnak.

Az egyéni számlaösszegek és a visszautalt összegek közötti eltérés oka, hogy a pénztárak december 31-ig csak az elfogadott kérelmek egy részét tudták átutalni, a további átutalásokra az idei év elején kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a Fidesz nagy leleplezései visszafelé sültek el

A Fidesz e hétre időzített nagy leleplezései mind visszafele sültek el - reagált a Répássy Róbert… Tovább olvasom