Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

7 összekötözött szarvast találtak egy autóban

Hét összekötözött dámszarvast - három borjút, két vemhes és egy nemrég ellett tehenet, s egy ünőt - találtak egy autóban a rendőrök egy közúti ellenőrzés során Lábod belterületén - közölte Hegedűs János nagyatádi rendőrkapitány szerdán.
A szokatlan bűncselekményre - amelyről szerdán tartottak sajtótájékoztatót - június 4-én kora este derült fény. A nagyatádi rendőrkapitányság járőrei Lábod belterületén közúti ellenőrzést tartottak, s annak során egy autóban, amelyben két férfi ült, furcsa rakományra lettek figyelmesek. A 1500-as Lada csomagtartójában három, a hátsó ülésen kabáttal letakarva egy, a hátsó ülés előtti lábtartó résznél újabb három összekötözött dámszarvas hevert.

A rendőrkapitány az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: egyelőre nem tisztázott, milyen módszerrel fogta be a két gyanúsított az állatokat. Huroktól származó sérülésnyomok nem volt a szarvasokon, így vélhetően hálókkal fogták be őket. A rendőrség egyelőre csak vélelmezni tudja, hogy értékesítés céljából gyűjtötték be az elkövetők a vadakat.

A két, magyar állampolgárságú férfi ellen nyomozás indult, de őrizetbe vételüket követően elengedték őket, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom mellett, szabadlábon védekezhetnek.

Az autó a sofőr tulajdonában van, ő azt mondta, hogy az állatokat találták és le akarták adni. A vele utazó férfi azt állította: csak utasként tartózkodott az autóban, és észre sem vette, hogy abban állatok is voltak.

A dámborjakat a Kaposvári Egyetem szarvasfarmjára szállították, a teheneket elengedték. A rendőrség információi szerint a borjak életben vannak, a szabadon engedett tehenek leendő borjainak jövője azonban kétséges - mondta kapitány.

Az elkövetőknek hét rendbeli - maradandó egészségkárosodás vagy pusztulás okozására alkalmas módon, különös szenvedést okozva elkövetett - állatkínzásért, továbbá nagyobb értékre elkövetett lopásért kell felelniük.

A lopáskár megállapítására szakértőt vontak be a nyomozásba, mivel a bűncselekmény kapcsán az állatok el is pusztulhatnak. A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. területén okozott kár az előzetes becslések szerint mintegy 900 ezer forintra tehető, s a történtek kihathatnak, további károkat okozva a vemhes szarvastehenek szaporulatára is.

Olvasóink írták

 • 6. Rosmary53 2010. június 09. 21:59
  „Tippelek..vékony lábú pirézek...”
 • 5. Falcao 2010. június 09. 19:06
  „Ráadásul piros az a Lada
  Na melyik népcsoporthoz köthető a piros Lada?:D”
 • 4. dodó 2010. június 09. 17:09
  „"A két, magyar állampolgárságú" ...de véletlenül roma származású ... "férfi ellen nyomozás indult"”
 • 3. KolompárRómeó 2010. június 09. 16:56
  „Hát teccik tudní! Az úgy vót, hogy eccercsak hopp, oszt itt vótak ezek áz állátok! Há micsinájjunk? Rábójjunk?”
 • 2. kowalsky 2010. június 09. 16:44
  „1500-ös Lada? Magyar állampolgár? rákérdezhetek?”
 • 1. Bunghole99 2010. június 09. 16:42
  „" A vele utazó férfi azt állította: csak utasként tartózkodott az autóban, és észre sem vette, hogy abban állatok is voltak. "

  A cigány jön ki az uraság erdejéből egy vaddisznóval a vállán. Megállítja a csendőr.
  - Te cigány! Mi van a válladon?
  - Egy falevíl!
  - Nem azon, a másikon!
  - Jízusom! Egy váddisznyó!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét hatósági ára lesz az energiának

Ismét hatósági ára lesz a lakossági és a kisfogyasztói energiának, ha a parlament jóváhagyja azt a… Tovább olvasom