Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

80 milliós tartozás miatt estek az épületnek

Hat munkás ellen indult eljárás lopás miatt, miután a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) szervezésében bontani kezdték az egyik áruház épületét Tatabányán.
Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke elmondta, hogy hónapok óta nem tudtak megállapodni a megrendelői oldalon álló cégekkel, melyek összesen mintegy 80 millió forinttal tartoznak az építést végző vállalkozásoknak. A szövetség elnöke hozzátette, hogy a szerdai jelképes akció után egy újabb felszólítást küldenek a megrendelőknek, ezután egy lényegesen nagyobb, és hatékonyabb akciót szerveznek.

Éliás Ádám elmondta, hogy a VÉSZ-hez megalakulása óta már 50 cég és 5 magánszemély csatlakozott, ha szükséges, akár 800 munkást is be tudnak szervezni egy-egy nyomásgyakorló akcióba.

A munkások csöveket és egy kazánt vittek el a tatabányai bolthoz tartozó helyiségből szerdán délelőtt. Bálint Gabriella, a Tatabányai Rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta, hogy egy segélyhívó telefon után jelentős rendőri erőt küldtek a Ságvári úti épülethez, ahonnan végül 57 embert állítottak elő. A munkások bontani kezdték az épületet, csöveket és a kazánt vitték el, és a tetőt is megbontották. A kibontott és elvitt eszközök egy része már előkerült, a többit még keresik.

Olvasóink írták

  • 2. klj_54 2008. december 11. 19:21
    „Bizony!
    A jog eszközeivel NEM A CSALÓKAT hanem áldozataikat kellene védeni, a jog szelleme szerint!”
  • 1. KamuNeni 2008. december 11. 18:03
    „Teljesen jogosan kezdtek szetbontani az epuletet. Nem oket hanem a vallakozot aki nem fizette ki az alvallakozokat kell megbuntetni es birosag ele allitani csalas vadjaval.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromezer szegény család kap támogatást a FŐGÁZ-tól

A Fővárosi Gázművek Zrt. (FŐGÁZ) csaknem háromezer rászoruló fővárosi háztartás fűtésrendszerének… Tovább olvasom