Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

80 millióval tartoznak az oroszlányi távhőszolgáltatónak

Oroszlány - Csaknem nyolcvanmillió forinttal tartoznak a szolgáltatónak a távhő fogyasztók Oroszlányban. Februárban újabb 10 millióval nőtt a cég kintlévősége, ezért a jövőben szigorúbban fogják behajtani az elmaradt díjakat.
A szolgáltatónál szerdán azt mondták, ahol nem tudnak megegyezni a törlesztésekről, ott akár a melegvizet is elzárhatják. Az egyéni fogyasztók mellett egyre több a nem fizető cég és közület is.

Februárban újabb 10 millió forinttal nőtt az Oroszlányi Szolgáltató Zrt kintlévősége, mivel a távhő díjat csekken utaló fogyasztóknak csak a kevesebb, mint 80 százaléka utalta át eddig. Ugyanakkor a közületi ügyfelek 6 százaléka sem egyenlítette ki a számlát - mondta Lazók Zoltán, Oroszlányi Szolgáltató Zrt vezérigazgatója. Mindez azt jelenti, hogy az összes februári számla tizedének nem folyt be az ellenértéke. A drámai díjhátralék emelkedésre lépnie kell a szolgáltatónak, hiszen a kintlévőség veszélyezteti a gazdálkodását, ráadásul a cégnek szintén vannak kötelezettségei, melyeknek a tartozások miatt csak késedelmesen tud eleget tenni. A vezérigazgató azt mondja, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a behajtásra, és ahol nem sikerül megegyezni a törlesztésben, ott megszűnik a melegvíz szolgáltatás. Már kidolgozták az új behajtási rendszert, s ez ügyben hamarosan felkeresik az adósokat.

A Kisalföld című lap a napokban számolt be arról, hogy a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. kintlévősége két hónap alatt csaknem kétszeresére, több mint 50 millió forintra nőtt. Sok család ugyanis nem tudta fizetni a távfűtést. A napilap információi szerint a 3800 fogyasztó közül több százan már hosszabb ideje nem egyenlítették ki számlájukat, köztük olyanok is, akikkel korábban nem volt hasonló probléma. A városüzemeltető kft. ezért részletfizetési lehetőséget biztosít a fogyasztóknak. Kosár Tibor ügyvezető elmondta: bíznak abban, hogy a fűtési szezon végével, amikor már a számlák is alacsonyabbak lesznek megszűnik ez a probléma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Influenza: Már csak néhány megyében tart a járvány

Egyre csökken az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók aránya. Az Országos Epidemiológiai Központ… Tovább olvasom