Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

83 dolgozójától válik meg a debreceni Kenézy Gyula Kórház

Csoportos létszámleépítés keretében 83 dolgozójától válik meg a debreceni Kenézy Gyula Kórház; az intézmény főigazgatója által kezdeményezett intézkedéscsomagot és annak végrehajtását szerdán fogadta el a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlése.
Korábban 61 tartósan betöltetlen álláshelyet szüntettek meg a kórházban - közölte az MTI-vel a döntés kapcsán Varga György megbízott főigazgató. Hozzátette: a létszámleépítés a gyógyító-betegellátó részlegeket nem érinti, kizárólag a központi irányítást, a gazdasági és a műszaki területet. Elmondta, hogy megváltozik a kórház szervezeti struktúrája, s az eddig működő 15 osztály helyett 6 osztályt alakítanak ki.

A létszámcsökkentésben érintett dolgozók a szerdai nap folyamán megkapják az állásuk megszüntetéséről szóló határozatot. Juhászné Lévai Katalin, a kórházat fenntartó megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke közölte: a térségi munkaügyi központ egy munkatársa szerdától folyamatosan a kórházban tartózkodik és segíti az elbocsátottak újbóli munkába állását. A közgyűlés arról is döntött, hogy a laboratóriumi tevékenység ellátására a kórház nyílt közbeszerzési eljárást hirdessen meg, együtt a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat Kft.-vel.

A közgyűlés megbízta Varga György főigazgatót, hogy augusztus 31-ig készítsen szakmai javaslatot az egynapos sebészeti beavatkozások lehetőség szerint több szakma területen történő bevezetésére.

hirado.hu/MTI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londonban utcát neveztek el Kapuvárról

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom