Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

86-os: az útbizottság egész pályás lezárást emleget

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium illetékeseivel, valamint az érintett országgyűlési képviselőkkel tartott megbeszélést a 86-os főút mentén alakult útbizottság. Ha ők sem érnek el eredményt, ősszel lezárják a főutat.
Továbbra is tiltakoznak a 86-os főút menti településeken élők az elviselhetetlen kamionforgalom miatt. A korábban megalakított útbizottság június 21-én félpályás útlezárást szervezett, csütörtökön pedig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium illetékeseinek, illetve az érintett országgyűlési képviselők részvételével megbeszélést tartottak Páliban.
– Azért volt szükség a tanácskozásra, mert demonstrációnk idején a döntéshozók közül senki nem volt kíváncsi ránk – tájékoztatott Póczik András, Páli polgármestere, az útbizottság tagja. – A minisztériumot két főosztályvezető-helyettes képviselte, a megbeszélésen öt országgyűlési képviselő is részt vett. Pk egyetértettek velünk abban, hogy az elkerülőút megépítéséig a forgalmat csökkenteni kell. Az útbizottság petíciót fogalmazott meg, amit az Országgyűlésben támogatnak a képviselők – jegyezte meg Póczik András.
A petícióban több javaslatot is leírnak: kérik a kamionforgalom egész éves éjszakai, illetve vasárnapi és ünnepnapi korlátozását a 86-os főúton. Megoldásként említik a kamionosok által fizetendő útdíj bevezetését, ami szerintük jelentősen csökkentené a forgalmat.
– Reméljük, hogy az országgyűlési képviselők közösen összefogva mielőbb megnyugtató megoldást érnek el az illetékes tárcánál. Ha viszont problémánkkal nem úgy foglalkoznak, ahogy az elvárható, ősszel egész pályás útlezárással folytatjuk a „küzdelmet”, hogy alkotmányos jogainkat visszaszerezzük – tette hozzá a páli polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiak a 3. Győri Virágfesztiválra?

Tovább olvasom