Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

87 tűzoltó biztosítja a tűzijátékot Budapesten

A fővárosban az idén is négy helyszínről, a Lánchídról és a Dunán állomásozó három uszályról lövik fel a rakétákat.
Nyolcvanhét tűzoltó, köztük négy búvár biztosítja az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn.

Kisdi Máté közölte, hogy a tűzijáték idején húsz tűzoltóautó, a Szent Flórián tűzoltóhajó, valamint három tűzoltó rohamcsónak is készenlétben áll majd.

Emlékeztetett arra, hogy a fővárosban az idén is négy helyszínről, a Lánchídról és a Dunán állomásozó három uszályról lövik fel a rakétákat. Két uszály a Margit híd és a Lánchíd között, egy pedig a Vigadó téri hajóállomás vonalában fog horgonyozni.

A kilövési helyeken kívül az Erzsébet híd és a Margit híd közötti rakpartokon, a hídfőknél, illetve a Parlamentnél tartózkodnak majd tűzoltóegységek - tette hozzá.

Mint mondta, a tűzvédelmi szakhatóság munkatársai eddig nem találtak olyan körülményt, ami akadályozná a tűzijátékok biztonságos lebonyolítását.

Ugyanakkor a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági munkatársai augusztus 19-én és augusztus 20-án is ellenőrzéseket tartanak, kiemelten vizsgálják a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket. Egyebek mellett azt is ellenőrzik, hogy mindenhol rendelkezésre állnak-e a tűz jelzéséhez és oltásához szükséges eszközök, a rakéták kilövési pontja körül meghatározták-e a tűzvédelmi szempontból szükséges védőterületet, illetve azon belül milyen létesítmények és más veszélyforrások találhatók - ismertette az intézkedéseket Kisdi Máté.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konyhakéssel szúrta arcon 20 éves fiát

Az 50 éves férfi egy veszekedés után fogott kést. Fiát a vállán is megsebesítette. Őrizetbe vették. Tovább olvasom