Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

9 éves fiúra támadt egy megvadult kutya

Súlyosan megsérült egy kilenc éves fiú, akit kutya támadott meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magy községben - közölte a rendőrség pénteken.
A gyerek csütörtökön a szomszéd udvaron focizott barátjával, amikor az ott megkötött másfél éves németjuhász elszabadult és többször megharapta - mondta Fülöp Gergely, a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője. Közlése szerint a kisfiú segélykiáltásait egy másik szomszéd hallotta meg, kihozta gyereket és mentőt hívott.

Az ügy körülményeit, valamint az esetleges büntetőjogi felelősség kérdését a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - tette hozzá a százados. A hatósági állatorvos két hétre megfigyelés alá helyezte az ebet.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Vörcsi 2010. október 17. 12:31
  „Szokásom szerint most is végig olvastam minden hsz-t. Nem lettem okosabb!
  Ezért, csak elmondom, hogy "az én időmben" a kutyákat nem a gyerekek játszótársának tartották, hanem arra amire való, házőrzésre. Nappal láncon, éjjel szabadon tartották a házőrző kutyákat. Volt olyan kutya is amelyről kamaszkorában kiderült, hogy rendkívül agresszív, az nem élt sokáig.
  A gyerekbe viszont folyamatosan azt nevelték bele, hogy a kutya nem játékszer.
  A szomszéd kutyájátol kifejezetten óvták a gyerekeket, de a szomszéd nem is akarta bebeszélni nekik, hogy nem harap, nyugodtan megsímogathatja. E miatt, nem is akartuk a szomszéd kutyáját simogatni. Ezzel volt elkerülhető az, hogy utólag ne kelljen sem a gyereket, sem a kutyát vádolni.
  Most a saját udvarban tartott, a gyerekekkel szinte együtt növekedett kutyákról nem akarok szólni, mert annak külön bája volt!”
 • 40. liongate 2010. október 16. 09:45
  „Szia henriette:)
  Örülök,hogy ismét egy hullámhosszon vagyunk,jó tudni,hogy mások is hasonlóan vélekednek,a legkönnyebb amúgy is az állatot hibáztatni mindenért,de a bajt felelősséggel meg lehet előzni.”
 • 39. henriette.m 2010. október 16. 09:32
  „38. hozzászólás liongate 2010.10.16. 09:02

  Szia kedves Liongate, pontosan igy gondolom én is. A kutya szabadnak született. A gazdi pedig mielött magához vesz egy kutyust, készüljön fel minden téren.”
 • 38. liongate 2010. október 16. 09:02
  „Barátnőm most kapott egy gyönyörű németjuhász kfiú kutyust,8 hetes,maga az eleven pokol:) soha nem fárad el és mindent akar,amit nem szabad,úgy megfogta a csuklómat,hogy csak a másik kezemmel tudtam kiszedni a szájából és már most leszedi a nacit rólunk,persze ez most még játék,de bármennyire aranyos és zabálnivaló,sokszor meg kell neki mutatnunk,hogy nem ő az úr a háznál,bárki simogathatja,sok ember nyüzsög körülötte és kicsi korától szokatva lesz más kutyákkal,autóban,stb ezek mind nagyon fontosak és egyetértek sok a viselkedészavaros kutya,ami a gazdinak köszönhető,olyan van,hogy gyenge idegrendszerű kutyát sajnos tenyésztenek,abból nehéz kutyát csinálni,de,ha adott egy egészséges eb,akkor az ember felelőssége onnanstól és alap:kutyát nem kötünk meg:)”
 • 37. vári 2010. október 15. 19:58
  „kispacni

  Automatikusan azt feltételezni, hogy az ember hergelte a kutyákat, valóban butaság.
  De ettől még tartom, hogy nem a kutya a hibás. A kutya nem magától viselkedik vadállatként, hanem azért, mert a gazdája nem nevelte meg/rosszul nevelte, esetleg szándékosan vadságra tanította.
  Persze olyan is van, hogy szeretik, nevelik a kutyát, de a kutya fajtájából adódóan erősebb, dominánsabb kezet kíván. Ezért nem ártana sokkal többet tájékozódni, mielőtt valaki a nyakába veszi a kutyatartással járó felelősséget.”
 • 36. kovácsnééscsaládja 2010. október 15. 17:38
  „Ha elpusztítják a gazda kutyáját, lesz neki másik....., ugyanolyan vagy "rosszabb".., mert a gazdák, kutyatartók többsége sajnos tudatlan. .... Elképesztően sok a viselkedészavaros kutya. És ugyanannyi a gazda.”
 • 35. állatbarát 2010. október 15. 17:30
  „henriette.m
  Maximálisan egyetértek veled, csak azért szóltam hozzá, mert legtöbben csak az állatot hibáztatják, pedig tapasztalatból tudom, hogy nem mindig csak az egyik oldalról kell nézni a történteket.
  Továbbra is minél előbbi felgyógyulást kívánok, sajnálatos dolog, ami történt.”
 • 34. kovácsnééscsaládja 2010. október 15. 17:08
  „Ajánlom a cikket és benne a több részes videót....
  Kutyát tartani FELELŐSSÉG!!!!!
  http://ujsag.allatvilag.net/2010/03/az-ember-aki-a-kutyak-nyelven-beszel/”
 • 33. henriette.m 2010. október 15. 16:59
  „állatbarát

  Szia, én nem a kutyát hibáztatom, hanem a gazdit. Jól fel kell készülni egy kutya tartására, meg kell ismerni az állatot és a szükségeinek megfelelöen kell tartani. Nekem most nincs kutyám, mert nincs rá idöm, hogy foglalkozzak vele. A lakásban pedig nem akarom tartani, mivel szerintem nem lakásba való és szabad életre született.”
 • 32. állatbarát 2010. október 15. 16:47
  „henriette.m
  Nálad a pont.
  A másik: arról nem írnak, hogy esetleg történt-e incselkedés, uszítás, egyéb a megtámadott gyerek részéről, ami az állatot ingerelheti.
  Ezt a dolgot sem kellene elfelejteni, hiszen a gyerekek sem mindig ártatlanok.
  Mindettől eltekintve jobbulást, s minél gyorsabb felépülést kívánok.”
 • 31. kispacni 2010. október 15. 16:05
  „26.

  mindig mondtam én, hogy a kutya fegyver :-) Éppen ezért kell hozzá "fegyvertartási" engedély és szakértelem :-)”
 • 30. gróf 2010. október 15. 15:08
  „:D”
 • 29. CID 2010. október 15. 15:02
  „De, csak erős idegzetűeknek.”
 • 28. CID 2010. október 15. 15:01
  „Gróf

  Egy kutya még játékból is jobban csibészel :)
  http://www.youtube.com/watch?v=iMLQqF3gnRI”
 • 27. henriette.m 2010. október 15. 14:05
  „Aki kutyát akar tartani, az elöször a feltételeket teremtse meg, tájákozódjon, készüljön fel "szakmailag" is a kutya fogadására. Balesetek mindig történhetnek, nincs rá garancia, mint ahogy semmi másra sincs garancia az életben, hogy nem fog megtörténni. De ami elkerülhetö, azt tényleg szaktudással, helyes kutyatartással kerüljük is el. Ne a kutyát akarjuk kivégezni, ha baj történik! Vagy lassan már a kutyatartás is legyen betiltva? Akkor macskát se tartsunk, mert nagyon sok betegséget terjeszt,(többet, mint gondolnánk), azonkivül a karmolása maradandó károsodást okozhat.”
 • 26. gróf 2010. október 15. 14:00
  „Közöm nincs hozzá csak szép.
  http://www.youtube.com/watch?v=ZliV0iIkUjE”
 • 25. gróf 2010. október 15. 13:52
  „23. hozzászólás CID 2010.10.15. 13:12

  Biztos úgy van ahogy mondod.
  A csuhásokat nem tartom munkakutyának (már), nekem ordas van.
  Minden fajtában van jó és kevésbé jó, esetleg van amelyikben nagyobb százalékban fordul elő.
  A jó kutya szerintem olyan gyorsan nyugszik le amilyen gyorsan felpörög .
  Továbbra is sztárolni fogom a jó német juhászt és a kuvaszt.”
 • 24. kispacni 2010. október 15. 13:14
  „folyt.
  De a viccet félretéve ha a saját birtokomon belül belül valakit személyi és vagyoni épségében kár ér azért anyagilag is felelős vagyok. Ebben az esetben nem az történt, hogy a gyerek átmászott a kerítésen a labdájáért, ahenm átment játszani. Tehát az okozott kár a lakásbiztosításból kellene fedezni, ha nincs akkor pedig a kutya tulajdonosának.”
 • 23. CID 2010. október 15. 13:12
  „gróf te meg ne sztároljad már a csuhásokat, volt szerencsém csibészelni egy két kutyát, közel sem a német juhászok a legjobbak, leghatékonyabbak támadásban , sőt:)”
 • 22. kispacni 2010. október 15. 13:11
  „20.
  lehetne is ilyen szelektált társadalombiztosítási rendszert kialakítani. Van is rá nemzetközi példa. A mi TB-ket mindenki fejőstehénnek nézi, de akkor csodálkozik, hogy nincs minden utcasarkon rendelő és korház.”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogost gázolt az autós

Kijelölt gyalogátkelőn gázolt el egy asszonyt egy autós Pécs belvárosban csütörtök délután. Tovább olvasom