Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

143 milliárd forint az alvó számlákon

A nyári határidő után a bankoknak már kötelességük jelenteni a 2 millió forintnál nagyobb értékű számlákat a rendőrségen
143 milliárd forintot rejtegetnek még az anonim számlákkal rendelkezők. Bankárok szerint a nagyon régi betétek tulajdonosai leginkább feledékenységből nem jelentkeznek, hogy nevesítsék számláikat. Június 30-áig még díjmentesen és rendőrségi procedúra nélkül módosíthatják banki szerződéseiket a betét tulajdonosok.
Az anonim számlák nevesítési rohama megállt. Míg év elején majdnem fél millió betéttulajdonos jelentkezett az OTP-nél, hogy átkösse számláját, addig az utóbbi időben teljesen megtorpant az érdeklődés. Nem mellékes ugyanakkor, hogy a nyári határidő után a bankoknak már kötelességük jelenteni a 2 millió forintnál nagyobb értékű számlákat a rendőrségen.
Az OTP-nél még 1 millió nyolcszázezer alvószámla van. Ezeken a betéteken pedig 143 milliárd forint szunnyad. A takaréklevél- és a gépkocsinyeremény-betétkönyv tulajdonosok tartogatják leginkább anonim számláikat. Az ügyfelek feledékenysége vagy tájékozatlansága egyébként azt eredményezheti, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetek újból elmarasztalhatják Magyarországot, hiszen a névtelen betétek a pénzmosás gyanújába keverhetik a hazai pénzintézeteket.
(Forrás: Korridor)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oscar a kapuban

Szabó István Oscar-díjas filmrendezőnk nemrég ünnepelte 64. születésnapját. A jeles nap apropóján… Tovább olvasom