Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

„A nehézségek nagyobbik részét magunknak kerestük”

– Nehéz fél évet hagyunk magunk mögött, amelyben a nehézségek nagyobbik részét mi magunknak kerestük – mondta a miniszterelnök napirend előtt a parlamentben tegnap. A miniszterelnök – akinek beszéde elején a Fidesz és KDNP elhagyta az üléstermet – szerint túlságosan sokáig próbálták elhalasztani azt a szembenézést, amely nélkül egy ország nem tehető kellően sikeressé és kellően erőssé. Hozzátette: a kormány arra fog törekedni, hogy a következő évek programja nyitottabb legyen, és pontosabban mutassa be az egymást követő lépéseket a maguk összességében is.

Kormánypárti és ellenzéki reakciók az értékelésre

A Fidesz frakcióvezetője az elmúlt 16 év legigazságtalanabb kormányzati politikájának nevezte a mostanit, és világossá tette azt is, hogy pártja továbbra sem tárgyal Gyurcsány Ferenccel. Hozzátette: az igazságtalan kormányzati politika miatt jövőre az ország kettészakadásának veszélye fenyeget. Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt mondta: a kormány intézkedései miatt a középosztály válságban van, ezért tárgyalást kezdeményezett a miniszterelnökkel arról, hogy mi történt az elmúlt hat hónapban ezen társadalmi csoport érdekében. Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: ha továbbra is ebbe az irányba halad az ország hajója, akkor el fog süllyedni.

Pénzbüntetés a kiszavazóknak

Pénzbüntetést kapott az az öt szocialista képviselő, akik az Országgyűlésben november végén megszavaztak egy, a nyugdíjtörvényhez benyújtott ellenzéki módosító indítványt. Jánosi György és Suchman Tamás 100–100 ezer forintos, Kiss Ferenc 70 ezer, Tukacs István és Gazda László 50–50 ezer forintos büntetést kapott. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ligabajnokság

labdarúgás

Győri ETO–Újpest 1–0 (1–0) Tovább olvasom