Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Százhúsz nyugdíjas tanult informatikát

Folytatás az 1. oldalról.

– Tanáraink lelkesedéssel, és ami a legfőbb, nagy-nagy türelemmel tanítottak bennünket – mondta Sövegjártó Imréné nyugdíjas főkönyvelő, aki egy kis kerámiaangyalkával lepte meg oktatóját a tanfolyam végeztével. – Munkámhoz korábban ugyan alkalmaztam számítógépet, de ennyire átfogó ismereteket csak most szereztem. Két unokám, Ádám és Benjámin is örömmel segített odahaza. Első e-mailemet is nekik küldtem, képeslapok kíséretében.
– Első diplomámat a hatvanas években kaptam a soproni faipari egyetemen, s immár húsz éve, hogy nyugdíjba mentem. Azokban az időkben egyáltalán nem volt ilyen széles körben ismert a számítógép – fogalmazott Sámson Árpád. – Örömmel vettem részt a számítástechnikai tanfolyamon, az internet révén kitágul az ember előtt a világ. Öcsémék Bécsben élnek, náluk már a 3 éves dédunoka is számítógéppel játszik. Nekem is van számítógépem, amelyet igen hasznosnak tartok. Nemrég szívműtéten estem át, a tb honlapján szívesen megnézném, mi mennyibe kerül ilyenkor...
– A nyugdíjasok számítástechnikai képzésének nagy sikere mindenképpen felveti annak kérdését, mi módon lehetne folytatni a kurzusokat – mondta Abdai Géza alpolgármester. – A városvezetés számba veszi a lehetőségeket, s figyelemmel kíséri a pályázatokat, hogy az érdeklődő nyugdíjasok igényei szerint a továbbiakban is szervezhessenek ilyen jellegű tanfolyamokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonykodik karácsony közeledtével?

Tovább olvasom