Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Hany Istók Kerékpáros Centrum

A kivitelezők és a kapuvári önkormányzat képviselői lerakták a Hany Istók Kerékpáros Centrum alap- kövét. A százötvenötmillió forintos beruházás nyolc- van százalékát uniós és állami támogatásból fedezik.
A rossz idő miatt a tervezettnél szerényebb keretek közt rakták le a minap a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum alapkövét. Az ünnepségen a város polgármestere, Biró Péter hangsúlyozta: a város kijelölt üdülőövezetének második egységét építik a korábbi KRESZ-park helyén.
A több mint két hektáron elterülő létesítményt várhatóan augusztus végéig adják át a kivitelezők. A kerékpároscentrum mintegy százötvenötmillió forintból épül, melynek nyolcvan százalékát uniós és állami támogatásokból fedezi az önkormányzat. Biró Péter szerint az elkészült létesítmény szervesen illeszkedik majd a Pomogytól Rábakecölig tartó kerékpárúthoz, melynek megvalósítására pályázatokat nyújtanak be. Kapuvár polgármestere kijelentette: napjainkban divatját éli a kerékpáros-turizmus, az új létesítmény vélhetően növeli Kapuvár vonzerejét.
Az épületben konferenciaterem, internetkávézó, Tourinform-iroda, kerékpárkölcsönző és -szerviz, valamint kétágyas szobákkal ellátott panzió kap helyet, de itt lesz a Pátzay-gyűjtemény és a névadóhoz, Hany Istókhoz kapcsolódó emlékek gyűjteménye is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom