Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Start programok

a munkához jutásért

A várakozások szerint mintegy 38–40 ezer fő munkához jutását segíthetik a jövőre induló Start Plusz és Start Extra programok a következő két évben – mondta Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának szocialista alelnöke.

A Start Plusz program célja, hogy a tartósan munkanélkülieket, a gyesről, gyedről visszatérőket, illetve a közeli hozzátartozót ápoló családtagokat az ápolás megszűnését követően segítse a munkaerőpiacra történő visszatérésben. A munkaadó a Start Plusz program keretében foglalkoztatott munkavállaló után egy évig mentesül a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól, és az első évben a bér 15 százalékát, a másodikban 25 százalékát kell járulékként megfizetnie. Így az első évben egy munkavállaló után havonta 22.100, a második évben 9100 forintot takaríthat meg a munkaadó.
A Start Extra programmal azok munkához jutását kívánják segíteni, akik tartósan munkanélküliek, és életkoruk – 50 év felettiek – vagy aluliskolázottságuk további hátrányt jelent a munkaerőpiacon. A kedvezmények ebben a körben magasabbak: a munkaadó két évig mentesül a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól, az első évben járulékot sem kell a foglalkoztatott után fizetnie, illetve ennek mértéke a második évben is csak a bér 15 százaléka. Havonta, munkavállalónként így az első évben 41.100, a másodikban 22.100 forint megtakarítást érhetnek el a munkavállalók. A kártyákat a munkát keresők 2007. július 1-jétől igényelhetik az APEH kirendeltségein. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobiltelefont ad ki az Apple?

Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra saját mobiltelefonjait. Állítólag a… Tovább olvasom