Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A Tarnán elsőfokúra mérsékelték a készültséget

Elsőfokúra mérsékelték a Tarnán az árvízvédelmi készültséget az ütemes apadásnak köszönhetően; szintén elsőfokú a riasztás a Bodrogon, amely tovább árad.
A Sajón pedig továbbra is másodfokú a készültség - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-nek.

Csont Csaba közölte: az igazgatóság területén a Tarnán 147 kilométeren, a Bodrogon 68 kilométeren van elsőfokú készültség, a Sajón pedig 68 kilométernyi szakaszon másodfokú a riasztás. A Sajó hétfőn 352 centiméteres vízállással tetőzött Felsőzsolcánál.

A Bódva Hídvégardónál szombaton tetőzött 269 centiméterrel, jelenleg ütemesen apad. Szendrőnél tetőzés közelében van a folyó, a vízállás hétfőn 179 centiméter volt.

A Bodrog jelenleg is ütemesen árad, a mértékadó vízmércén, Felsőbereckinél hétfőn 603 centimétert mértek, az áradás mértéke 2-3 centi óránként. A folyó hétfőn Sárospataknál is elérte az elsőfokú (500 centiméteres) riasztási szintet, jelenleg 515 centiméter. A folyó továbbra is árad, a szlovákiai Bodrogszerdahelynél a vízállás hétfőn 756 centiméter volt - a másodfokú készültséget 750 centiméternél rendelik el -, az emelkedés üteme 2 centiméter óránként.

A Bodrog forrásfolyói közül a Latorca Nagykaposnál még árad, a többi mellékfolyón már apadás tapasztalható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld omlott négy munkásra: ketten meghaltak

Ráomlott a föld négy munkásra hétfő délután a Somogy megyei Bábodpusztán, ketten életüket vesztették… Tovább olvasom