Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Az Ibis szálló „földrengése”

„Földrengés Győrben! A kamarai székház mellett olyan eljárással építik a szállodát, hogy a környező házakban lakóknak olyan érzésük van nap mint nap, mintha földrengés lenne. Félelmetes, a csecsemők felriadnak, a konvektorok rezegnek a falon, tv-t nem lehet nézni stb. A házunkban keletkezett károk helyreállítását remélhetőleg az építő fogja fizetni!”

– Úgynevezett szádlemezekkel, vastag vaspallókkal kellett körülvenni a négy-öt méter mély munkagödröt, különben annak oldala beszakadhatna. Ez védelmet nyújt egyrészt a benne dolgozó embereknek, másrészt a közeli úttestnek és a környező házaknak is – mondta el Lencse Zoltán műszaki ellenőr, az Ibis szálló építtetője által a lebonyolítással megbízott Mahill Kft. munkatársa. Magyarázatából az is kiderült, hogy a vaslemezek leverését

pneumatikus vibromotoros berendezéssel végezték, ez jelentette a választható technológiák közül a halkabb megoldást, de valóban rázkódásokat okozott. Szerencsére a munkálatoknak ez a szakasza ma befejeződik. Ezt az eszközt már csak a pallók kihúzásánál kell majd bevetni, jövőre. Most a betonozás következik, ami a munkagépek forgalmának növekedésével jár.
Azt is megtudtuk a szakembertől, hogy a kivitelező a munkálatok megkezdése előtt állapotfelmérést végzett a készülő szállóval szembeni társasház lakásaiban. Annak eredményeit jegyzőkönyvben rögzítették, amit a lakók is aláírtak. Ha kár keletkezik a lakóépületekben, a tulajdonosok a jegyzőkönyvre hivatkozhatnak, a kivitelező az építkezés miatti hibákért felelősséget vállal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A heti eredmények

13 pontos: Papp Szandra (Nagyszentjános). Tovább olvasom